Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı İçme Suyu Hattı Açılış Töreni ve İftar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, Polatlı'ya temiz su getirme projesinin, kendi döneminde gerçekleştirdiği en büyük proje olduğunu vurguladı.

Yavaş, "Polatlı'ya temiz suyu biz getirdik. Siz halka pahalı su satıp oradan aldığınız paraları çöp projelere yatırırken Polatlı halkı su çilesi çekiyordu. Polatlı halkı sizden bu projeyi istiyordu. 30 yıldır aklınız neredeydi? Bana, 'Bu dönemde yaptığın en büyük proje ne' derlerse, Polatlı'ya su getirmek diyeceğim" dedi.

Yavaş, projenin 2,5 milyar liraya mal olduğunu ve Ankara'nın merkez ilçelerinde de trafik sorunlarına neden olan zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Ancak, "Önce halkın sağlığı, halkın canı" diyerek yola çıktıklarını ve projeyi tamamlamak zorunda olduklarını ifade etti.

Polatlı'ya temiz su getirme projesinin, sadece Polatlı'nın değil, güzergâh üzerinde bulunan Sincan, Yenikent, Temelli dahil 1,5 milyon kişinin temiz su hasretini sona erdireceğini belirten Yavaş, projenin engellemelere rağmen gerçekleştirildiğini vurguladı. Yavaş, "Siz kavşaklara dinozor heykeli dikip atıl havuzlar yaparken, Polatlı halkı sizden bu projeyi istiyordu. 30 yıldır aklınız neredeydi? Biz daha gelmeden önce söz verdik, geldik ve sözümüzü tutuyoruz. Hem de size rağmen tutuyoruz" şeklinde konuştu.