Mansur Yavaş Ankara Ayaş'ta konuştu. Yavaş, yurttaşlara verdikleri tarım desteklerinden bahsettikten sonra emekli maaşının 10 bin lira olmasına tepki gösterdi.

AKP'li rakibi Turgu Altınok'un emekli maaşı hakkındaki sözlerini de hatırlatan Yavaş,  "Bakın babanızın malını vermiyorsunuz bu insanlar primlerini ödediler. Siz bu paraları aldınız onların karşılığında vereceksiniz" dedi.

AKP iktidarı öncesi en düşük emekli maaşının asgari ücretin 1.5 katı olduğunum altını çizen Yavaş, Turgut Altınok'un halihazırda Keçiören Belediye Başkanı olduğunu vurgulayıp şunları ifade etti:


"Emeklilere verilen herkesin içini acıttı daha doğrusu vermedikleri maaş. Şu anda 10 bin lira alıyorlar. 70-80 yaşında insanlar emeklerini vermişler, primlerini yatırmışlar karşılığını almak istiyorlar. Ama reva görülen miktar maalesef 10 bin lira. Bu benim rakibime sorulduğu zaman, bu hükümet olmasa onu da alamazsınız diye geçiştiriyor.

Bakın babanızın malını vermiyorsunuz bu insanlar primlerini ödediler. Siz bu paraları aldınız onların karşılığında vereceksiniz. Kaldı ki emeklinin aldığı en az ücret 2002'de asgari ücretin 1,5 katıydı.

İstanbul'daki 2 bin lira Ankara'daki 5 bin lira vereceğim diyor.  Şu anda belediye başkanısın şimdi niye vermiyorsun? Al meclisten kararı geriye yönelik 6 ayı sen de öde. Biz 6 aydır destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz."

Altınok, geçtiğimiz haftalarda emekli maaşına isyan eden bir yurttaşa, "Başka iktidar olsa emekliler bu ülkede maaş alamazdı. Provokasyonu bırakalım" yanıtını vermişti.