Nisan ayında yayın hayatına başlayacak olan EKOL TV’deki hazırlıklarda sona gelindi.

EKOL TV binasında çalışmaları inceleyen Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, “Evet, doğrudur, kanalı alıyorum. Ama hisseleri henüz üzerime devrolunmadı” dedi. Mansimov kanalın 1 Nisan’da yayına gireceğini duyurdu.

Bağımsız olacaklarını vurgulayan Mansimov, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın “Neden medya sektörüne girdiniz?” sorusuna, en azından hakkındaki asılsız haberlere cevap verebileceğini belirterek, “Sesimi duyurmak istiyorum” yanıtını verdi.

Mansimov, “Medya sahibi olmak riskli bir karar değil mi?” sorusunu da “Beni içeri koyacaklarsa koysunlar. Kötü bir şey yapmıyorum ki. Benim kafamdaki şu: Bazı gazeteci arkadaşlara hisse vermek. Gelecekte benim hissem azalsın, gazetecilerin hisseleri çoğalsın” diye yanıtladı.

NE OLMUŞTU?

Avukat Ersan Şen, geçen aylarda ‘EKOL TV’ adlı bir televizyon kanalını kurma kararı almıştı. Ancak kanal yayın hayatına geçemeden yönetimden ayrıldı. Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Mansimov kanalı devraldı. Mansimov’un adı Sedat Peker’in ifşaatlarıyla duyulmuştu. Peker, Mansimov’un sahibi olduğu Yalıkavak Marina’ya Azerbaycanlı Anar Alizade ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın çöktüğünü iddia etmişti. Mansimov, şirketinden ayrılıp rakip gruba geçen çalışanlarının inandırıcılıktan uzak ifadeleri dayanak alınarak, FETÖ iddiasıyla tutuklanmıştı. Bir yıl tutuklu kalan Mansimov, FETÖ’ye yardımdan beş yıl hapse çarptırılarak, tahliye edilmişti.