Haber: Ahmet Ünsal/Manisa

AKP li bir vekilin torpili ile 7 Ağustos 2020 tarihinde Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine SGK Baş müfettişliği görevinden getirilen Mustafa Feridun Gülgeç’in görevinden alınmasıyla ilgili personel arkasından “Güle güle ‘ lokması döktürdü.

manisa lokma 2


 Yaklaşık 4 yıla yakın Manisa İl Müdürlüğü görevini üstlenen Mustafa Feridun Gülgeç ile ilgili personelin lokma hayrı Türkiye’de bir ilk olarak gündeme geldi.

İlginç olay Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde sabah tezgah açan lokmacıdan lokma almak için sıraya girenlerce fark edildi.Dökülen lokmanın kim ve niçin döküldüğü sorusuna yanıt arayan vatandaşlara lokma dökümünü gerçekleştiren lokmacının “Vallahi buradaki daire müdürünün görevden alınması nedeniyle burada çalışan personelin talebi üzerine bu lokmayı döküyorum” oldu.

Lokma hayrı denilince tabiî ki akla ilk gelen il Manisa oluyor.Lokma hayrı ülkenin diğer illerinde yaygınlaşması ve hayırseverlerin bu hayrı yaygınlaşması olağan karşılanırken görevden alınan bir daire müdürü hakkında lokma döktürülüyor olması da ilk kez karşılaşıldı. 

manisa lokma 3


 Lokmacı kendisine verilen lokma dökme işlemini eksiz olarak yerine getirirken öte yanda da görevden alınan müdürleri Mustafa Feridun Gülgeç’in lokması bulundukları kurumun pencerelerinden mutluluk göz yaşları ile izlediler.

Personel el birliği ile görevden alınan İl Müdürü Gülgeç için “Güle güle bir daha dönme” lokmasını alan vatandaşlar ise şaşkınlıkları gizlemediler.  “Manisa bilindiği üzere üzümü ve Mesir macunu ile anılan bir şehir. Bunun yanı sıra birde lokma hayırları ile bilinir.Ancak gelin görün ki ölmüş birisinin ardından dökülen lokmanın görevden alınan birisinin ardından döküldüğünü de ilk kez tanık oluyoruz.Demek ki görevden alınan ilgili müdür personeline ciddi sıkıntılar yaratmış olmalı ki böylesine adına lokma döktürür duruma gelmiş. Neyse kim niçin döktürdüyse döktürdü bize de ağız tadıyla yemek düşer” ifadelerini kullandılar.


Görevden alınan Mustafa Feridun Gülgeç, eski görev yeri İzmir SGK il müdürlüğü emrindeki Baş müfettiş görevine iade edilirken Gülgeç’ten boşalacak il müdürlüğü koltuğuna ise Mustafa Kılıç’ın getirileceği belirtildi.Şimdi tüm personel yeni müdürünün yolunu gözlüyor…