Manisa'da Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde çevre felaketlerine neden olan  geri dönüşüm firması Tekeli Geri Dönüşüm'de dün dördüncü kez yangın çıktıktan sonra kurumlar harekete geçti. 


RUHSATI İPTAL EDİLDİ, KAPATILMA KARARI ALINDI AMA FİRMA FAALİYETİNE DEVAM ETTİ!


En son geçtiğimiz haziran ayında yaşanan yangın kentte büyük bir çevre felaketine neden olmuş, yangın çok sayıda itfaiye aracı ile 2 günde söndürülebilmişti. Kurallara uymadığı belirlenen firma için Manisa Valiliği tesisin 60 gün içerisinde kapatılması için süre tanımış ve cezai işlem uygulamış, Muradiye OSB ise, firmanın ruhsatını iptal etmiş tesisin 30 Kasım 2023 tarihine kadar boşalkılmasını istemişti. Geri dönüşüm malzemelerini bertaraf etmesi gerekirken yeni malzemeler depolayan firmada dün dördüncü kez yangın çıkması çevre örgütleri tarafından büyük tepki gördü. 


VALİLİK DÖRDÜNCÜ YANGINDAN SONRA  FİRMAYI MÜHÜRLEDİ 


Üst üste çevre felaketleri yaşanmasına sebep olan firma için Manisa Valiliği nihayet daha etkili bir karar alarak bugün tesisi mühürledi. Konuyla ilgili Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi “ Muradiye Mah. Eski Menemen Cad. No: 31/4 adresinde yer alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevre İzin ve Lisansı iptal edilen Tekeli Geri Dönüşüm Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. Yunusemre Şubesinde 08.01.2024 günü saat 14:00 sularında meydana gelen yangına ilişkin olarak;

 Tesis Valilik Olur’u ile mühürlenmiştir.
 Tesis ve etrafında Jandarma ekipleri tarafından gerekli güvenlik
önlemleri alınmıştır.
 Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.
 Tasfiye süreci Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
tarafından yürütülecektir.
 Yangın ve sonrasında bölgede yapılan ölçümlerde çevre ve insan
sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı tespit edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”