Haber: Hülya Kılınç 


Yunusemre Belediye CHP'li Meclis üyeleri Geçtiğimiz günlerde yapılan Yunusemre Belediyesi Meclis Toplantısı'nda AKP Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz’ın Millet İttifakı ile ilgili konuşmasını protesto ederek toplantıyı terk etmişti. 


Yunusemre Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Bülent Mersinli, mecliste yaşanan olayla ilgili şu açıklamada bulundu “Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin meclis gündemini değerlendirmek üzere AKP Grubuna söz hakkı vermesi sonrasında AKP Yunusemre İlçe Başkanı'nın sarf ettiği ağza alınmayacak sözler, millet iradesine ve demokrasiye saygısızlık olarak değerlendirilmelidir.


“AKP'Lİ İLÇE BAŞKANININ TAVRI MİLLET İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP siyasi kadroları dahi seçim sonuçları hakkında ayrıştırıcı beyanatlarda bulunmamışlardır. Ancak, Manisa Yunusemre AKP İlçe Başkanının bu tavrı, millet iradesine, demokrasiye ve seçim sürecine karşı bir saygısızlıktır.


Milletimizin büyük çoğunluğunun oyunu alan siyasi partilerin temsilcileri olarak, halkımızın güvenini sarsacak şekilde millet iradesini hiçe sayan bu tür söylemleri kabul etmiyoruz. Millet ittifakı bileşenleri olarak, demokrasimizi ve seçim sürecimizi her daim savunacak ve güçlendirecek adımlar atmayı kendimize görev biliriz. Bu nedenle, Manisa Yunusemre AKP İlçe Başkanının sözlerini şiddetle kınıyor ve demokrasiye olan inancımızı bir kez daha vurguluyoruz.


ÇERÇİ VE YENİŞEHİRLİOĞLUNA ÇAĞRI 


Bu bağlamda, demokrasi özürlü olan bu çiçeği burnunda ilçe başkanı tarafından yapılan bu seviyesiz açıklamaların başta Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve AKP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu tarafından toplumsal barışa zarar vereceği gerekçesiyle derhal önlem almaları gerektiği kanaatindeyiz.