7 Ekim 2022 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, Ankara Çankaya’da 750 TL sermayeyle, 25 yaşındaki Çağatay Emre B. tarafından 'Star Gold Elektrikli Ev Aletleri Züccaciye Perakende Ticaret Limited Şirketii'ne bağlı 'Mandalinev' adlı bir e-ticaret sitesi kuruldu.

Online alışveriş sitesi 'Mandalinev', parasını aldığı halde çok sayıda müşterisine ürünlerini göndermedi. Şikayetçilerin sayısının hızla artmasının ardından site kapatıldı, şirket sahibi milyonluk vurgunla sırra kadem bastı.

DAHA ÖNCE DE 10 SİTE KURDU

Milyonluk vurgunun ardından Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, iki aydan kısa bir süre açık kalan 'Mandalinev'in kurucusu Çağatay Emre B.’nin daha önce de 10 ayrı online alışveriş sitesi kurduğu ortaya çıktı.

Çağatay Emre B., beyaz eşyadan mobilyaya, çeyizden züccaciyeye kadar yüzlerce ürünün satışı sunulduğu online alışveriş siteleri üzerinden yaptığı satış sonrası siteleri kapatarak sırra kadem bastı. Çağatay Emre B.’nin daha önce kurduğu sitelere ilişkin de çok sayıda şikâyet kaydının bulunduğu görüldü.