Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi bölgeye sevk edildi. Maltepeli yurttaşların desteğiyle toplanan 67 yardım TIR’ı afetzedelere ulaştırıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da Hatay’da çalışmaları yerinde koordine etti. Bölgeden İstanbul’a gelen depremzedeler için de hazırlıklar tamamlandı. Afetin ilk gününden itibaren 500’ün üzerinde afetzede ilçeye geldi. Maltepe Belediyesi kalacak yeri olan afetzedelere gıda, giyecek ve mobilya desteği sağlarken; kalacak yeri olmayan depremzedeler valiliğin belirlediği otellere yerleştiriliyor. Depremzedelerin ilçe sınırları içindeki ulaşım ihtiyacı da belediye tarafından karşılanıyor. 

Depreme Hatay’ın Hassa ilçesinde yakalanan 18 yaşındaki Muhammed Emin Maltepe’ye gelenler arasındaydı. Hatay’dan Adana’ya trenle geçen Muhammed Emin, şunları söyledi:

“İstanbul’a otobüsle geldim. İstanbul’a da ilk defa geldim. Maltepe Belediyesi’nin Sosyal Hizmet Müdürlüğü’ne getirdiler. Buradaki yetkililer çok ilgili davrandı. Kalacak yerim yoktu, bana otel ayarladılar. Temiz giysi verdiler. Karnımı doyurdular. Herkesten Allah razı olsun. Ailem Hassa’nın köylerinde yaşıyor. Onları da yanıma alacağım.” 

Kahramanmaraş’ta evleri ağır hasar alan Kireççi ailesi de Maltepe’ye geldi. Tevfik Kireççi, eşi ve kızıyla Cevizli Mahallesi’ndeki kızlarının yanında taşındı. Kireççi, “Bir pijamayla evden çıktık. 10 Şubat günü İstanbul’a gelebildik. Her yer ana baba günü. Bir şekilde Maltepe’ye geldik. Kıyafet ve gıda yardımı için başvurduk. Maltepe Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Her şey için sağ olun” dedi.