İran'da ahlak polisi tarafından 'başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa (Jîna) Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolar birçok şehre yayıldı. Başta Kürt kentleri olmak üzere Irak'ta kadınların öncülüğünde başlayan protestolara, dünya genelinde de destek geldi.

Paris, Viyana, Toronto, Roma, Berlin, Atina sokakları binlerce protestocuya ev sahipliği yaptı. Almanya'nın başkenti Berlin'de birçok kişi Brandenburg Kapısı yakınlarında bir araya geldi.

Amini'nin 17 Eylül'de düzenlenen cenazesinin ardından kadınların başlattığı saç kesme eylemi, gösterilerde de devam etti.

Fransa'nın başkenti Paris'te ise Komünist Parti'nin Genel Sekreteri Fabien Roussel öncülüğünde ve Kürt ve İranlı gençlik gruplarının liderliğinde iki protesto düzenlendi. Protestolarda, "Jin, jiyan, azadi (kadın, yaşam, özgürlük)" ve "Diktatöre ölüm" sloganları atıldı.

Kanada'nın en büyük kenti olan Toronto'da binlerce kişi Amini adına düzenlenen protestolarda yer aldı. Katılımın oldukça fazla olduğu gösterilerde, 'dünyanın en uzun caddesi' olarak anılan Yonge Caddesi trafiğe kapatıldı. Başkent Ottawa'da ise İranlılar parlamento binası önünde toplandı.