Sosyal Demokrasi Vakfı tarafından düzenlenen törenle Lüleburgaz Belediyesi’ne verilen “Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülü”nü, Belediye Başkanı Murat Gerenli aldı. Lüleburgaz’ın kadını ve erkeğiyle birlikte aydınlık geleceğe yürüyüşünün devam edeceğini söyleyen Başkan Gerenli, ödülü 2021 yılında vahşice katledilen Lüleburgaz Belediyesi personeli İlknur Gökay Tuncel adına aldı.

SODEV’in 13 farklı dalda gerçekleştirdiği 'Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri' sahiplerini buldu. Lüleburgaz Belediyesi, Türkiye’nin belediyeler arasında en prestijli ödüller arasında yer alan Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri’ne başvuran 388 proje arasından seçilerek ödüle layık görüldü. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirilen çalışmalarla 'Kadınların Kente Erişimi ve Kent İçi Hareketlilik ile İlgili Sunulan En İyi Uygulama' kategorisinde ödülü kazanan Lüleburgaz Belediyesi adına ödülü, Belediye Başkanı Murat Gerenli aldı. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Başkan Gerenli, ödülü geçen yıl vahşice katledilen Lüleburgaz Belediyesi personeli İlknur Gökay Tuncel ve tüm kadınlar adına aldığını söyledi. Gerenli, Lüleburgaz’da ve tüm Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin tam anlamıyla sağlanması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, İstanbul Sözleşmesi’nden de vazgeçmeyeceklerine vurgu yaptı. Gerenli’nin bu sözleri, salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı.