Lüleburgaz Belediyesi’nin ağır vasıta araçlarının yol kenarlarına park etmesinin önüne geçmek üzere yapımını gerçekleştirdiği ağır vasıta otoparklarında sona gelindi. Otoparkların kısa süre sonra hizmete girmesiyle birlikte yaya ve sürücü güvenliğini tehlikeye atan görüntüler son bulacak.

Lüleburgaz Belediyesi’nin kent trafiğindeki en önemli sorunlardan biri olan kamyon, TIR, otobüs ve servis araçları gibi ağır vasıta taşıtlarının cadde ve sokak kenarlarına park etmesinin önüne geçeceği, ağır vasıta otoparklarının yapımında sona gelindi. Kentin iki bölgesinde yapımı tamamlanan ve son düzenlemeleri yapılan otoparkların hizmete girmesiyle birlikte cadde ve sokak kenarında ağır vasıta parklanmaları yapılamayacak.  Otoparklara rağmen yol kenarına parklanma yapan ağır vasıta sürücülerine yaptırım uygulanacak.

KUZEY VE GÜNEYDE İKİ ADET OTOPARK

Geçen şubat ayında Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla birlikte 8 Kasım Mahallesi Cahit Irgat Sokak’ta bulanan 7 bin 700 metrekarelik alanla, Güneş Mahallesi 915 ada 1 parselde bulunan 4 bin 180 metrekarelik belediyeye ait alan, otopark alanları yapıldı. 8 Kasım Mahallesi’nde bulunan otopark, İstasyon Caddesi’nde; Güneş Mahallesi’ndeki otopark ise Yeni Sanayi Sitesi arkasındaki Çetin Yelmez Bulvarı üzerinde yer alıyor.