Lösev Ordu Aile Komitesi Temsilcisi ümit İşbakan dolandırıcılığa karşı uyardı. LÖSEV sadece kanserle değil dolandırıcılarla da mücadele ediyor.

Son dönemlerde artan dolandırıcılıklarla ilgili konuşan İşbakan, Ellerinde LÖSEV amblemli ya da materyallerinde kullandığı çeşitli işaret ve simgelerin yer aldığı "boyama kitabı, kalem, bayrak" gibi ürünleri sokakta veya ev ev gezerek satmaya çalışan dolandırıcılar, bu yöntemle hem haksız kazanç elde ediyor hem de lösemili çocuklara ve ailelerine yardım eden vakfı kapı kapı dolaşarak insanları bağış yapmaya zorlayan bir sivil toplum kuruluşu durumuna düşürüyor dedi.

BAYRAMLARDA YOĞUNLAŞIYORLAR

Ramazan ve Kurban Bayramı gibi dönemlerde bu olayların daha da yoğunlaştığını aktaran İşbakan, "İl Emniyet Müdürlüğümüz ve bünyesindeki toplum destekli polislerimizle vatandaşlara, dolandırıcılara karşı daha dikkatli olmaları için çeşitli yöntemlerle duyurular yapmamıza rağmen istenilen duyarlılığa ulaşamadıklarını belirtti.

HALKIMIZ DOLANDIRILIYOR

Duygu sömürüleri karşısından halkımız LÖSEV'e destek verdiğini sanarak dolandırılıyor. Vatandaşlarımız 'LÖSEV'den geliyoruz' diyerek kapı kapı para toplayan, boyama kitapları satan kişilere kesinlikle inanmamalı. LÖSEV kapı kapı gezip bağış toplamaz, hiçbir ürün satmaz." dedi. Ayrıca İŞBAKAN Biz ciddi anlamda çoğu yoksul hastalarımız için zor koşullarda mücadele verirken bir de LÖSEV adını kullanarak duygu sömürüsüyle bu şekilde bağış adı altında para alan dolandırıcılarla mücadele ediyoruz." ifadesini kullandı.