Kanser hastası bir yurttaş, ruhsat verilmeyen LÖSEV'e ait LÖSANTE hastanelerine "ruhsat verilmemesi"ni eleştirdi. 

"Ülkemiz adına çok önemli bir seçim olan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri öncesi sekiz milyon gönüllüsü ve yüz bine yaklaşan kayıtlı kanser hastası olan LÖSEV vakfına ait LÖSANTE  Hastanesine tam ruhsat verilmesi için buradan sesleniyorum" diye konuşan yurttaş bir çağrı kaleme aldı.

Metin şu şekilde:

Ben Ümit İşbakan

Beş yıl önce kansere yakalandım.

Daha yeni öğrenmişken Dr. Üstün EZER hocamızın kurmuş olduğu ve halen yönetim kurulu başkanlığını yaptığı LÖSEV Vakfı beni buldu. Benimle her anlamda maddi, ayni, sosyal ve tedavi alanlarında yardımcı oldular.

LÖSEV Vakfı'na ait LÖSANTE adında hastanesi olduğunu öğrendiğimde çok garip bir bilgiye daha sahip oldum, ancak çok şaşırtıcıydı.

Alanında Avrupa ülkelerinde örneği olmayan biz yoksul kanser hastalarına tamamen ücretsiz tedavi veren kuruluş ödül alması yerine cezalandırılıyordu.

400 yatak kapasitesi olmasına rağmen 200 yatak ruhsatı Covid-19 salgın döneminde daha yeni verilmiş ve hala günümüzde tam ruhsat verilmemişti.

Bu şu demek değil midir? 200 kanser hastasının tedavi edilememesi halinde ölüm ile özel hastane arasında tercih yapmak zorunda mı kalınacak?

14 Mayıs'ta ülkemiz adına çok önemli bir seçim öncesi sekiz milyon gönüllüsü ve yüz bine yaklaşan kayıtlı kanser hastası olan LÖSEV Vakfı'na ait LÖSANTE Hastanesine tam ruhsat verilmesi için buradan Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Sağlık Bakanı Koca'ya ve Millet İttifakı bileşenleri partilerin genel başkanlarına sesleniyorum.