Türkiye’de LGBTİ+ alanında yapılan akademik çalışmaları ve bu alandaki araştırmacıları bir araya getirmeyi amaçlayan bir platform kuruldu. Akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü İdil Engindeniz’in yürütücülüğünde kurulan lgbtiqstudiesinturkey.wordpress.com okuyucuya açıldı. , okuyucuların erişimine de açıldı.

Uzun yıllardır hem akademide hem de sivil toplumda LGBTİ+ alanında çalışan Dr. İdil Engindeniz’in girişimiyle Türkiye’de LGBTİ+ alanında çalışan araştırmacıları ve çalışmaları bir araya getiren bir platform kuruldu. Plaftormu tanıtırken, “on yıldan fazla bir zamandır LGBTİ+ bağlantılı konular üzerinde çalışan biri olarak en çok yapmak istediği şeylerden birinin bu alandaki araştırmacılara ulaşabilmek olduğunu” dile getiren Engindeniz, katkıda bulunmak veya yayınını duyurmak isteyen araştırmacılara da çağrı yapıyor.

SÜREKLİ VE DÜZENLİ BİR ARAYA GELİŞ

KaosGL’den Yıldız Tar’a platformu ve hedeflerini anlatan Engindeniz, şu bilgileri verdi: “Araştırmacı sayısı hiç az değil ama karşılaşma imkanlarımız sınırlı. Sivil toplum örgütlerinin etkinliklerinde buluyoruz genelde birbirimizi ama sürekli ve düzenli bir araya gelmemizi sağlayabilecek bir ortam olmadı bugüne kadar. Ben de herkesin her çalışmasından haberdar olmak istiyorum, yapmaya başladığım bir çalışma için elimde epey kaynak da birikince uzun zamandır aklımda olan bu siteyi artık açmaya karar verdim.” Engindeniz, “bugüne kadar yapılmış tüm çalışmaların bilgisini tek bir yerde toplamak istediğini”, “alanda çalışan, çalışmak isteyen herkesin soru sorabileceği, bilgi alabileceği bir alan yaratılacağını” ve “araştırmacıların yazılarının yayınlanacağını” ifade etti.