CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde Roboski katliamında yakınlarını kaybedenlerle bir araya geldi.

VOA’dan Mahmut Bozarslan’ın haberine göre, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök 2011 yılında sınır kaçakçılığı yapan 34 köylünün hava bombardımanında öldüğü olayın yıldönümünde, Şırnak’ın Uludere İlçesi’ndeydi. Yakınlarını kaybedenlerle bir araya gelen Gök, olayın karanlık yönünün bulunmadığını savundu.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü ile Gülyazı’ya gelen Gök’ü, bombardımanda yakınlarını kaybedenler karşıladı. Gök, ellerinde yakınlarının fotoğraflarıyla kendisini karşılayan köylülerle birlikte mezarlığa kadar yürüdü. Mezarlara karanfil bırakan Encü ve Gök burada birer konuşma yaptı.

Saldırıda çok sayıda yakınını kaybeden Encü, 11 yıl geçmesine rağmen sorumlular hakkında soruşturma yapılmamasına tepki gösterdi.

POLİSİN HDP’Lİ ENCÜ’YE TOKAT ATMASINA TEPKİ

Failler yerine yakınlarını kaybedenlerin yargılandığını vurgulayan Encü, “11 yıldır içimizde yanan, kanayan yaranın kapatılması talep ediyoruz ama her defasında maalesef bu hakikat ters yüz edilmeye çalışılıyor. Bu hakikatlerin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak dedikleri karanlık politik köşede kaldı. Bizler de bir kez daha burada kamuoyuna ve bu katliamı izleyenlere, üzerini örtenlere sesleniyoruz, katliamın failleri ortaya çıkacaktır, yapanlar yargı önüne çıkacaktır” dedi.

“ROBOSKİ KARANLIK BİR OLAY DEĞİL”

Daha sonra söz alan Gök ise, olayın karanlık yönünün bulunmadığını savundu. Olaydan devletin üst kademesinin sorumlu olduğunu ifade eden Gök, “Sevgili anneler, çocuklarınızın ölümüyle sonuçlanan bu olay biliniz ki karanlık bir olay değildir, çok berrak bir olaydır, çok net bir olaydır, çok net olduğu için adalet Roboski’ye gelmiyor. Devletin bütün üst kademesinin sorumluluğunda olan bir olaydır. MİT’inden Genel Kurmay’ına, bütün üst düzey Milli Güvenlik Kurulu yöneticilerine, şimdiki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’e kadar uzan bir karar süreci sonunda alınan bir karardır bu” diye konuştu.

Gök, olayın soruşturulması için kurulan TBMM Uludere Alt Komisyonu’nda da görev almıştı. Gök, olayla ilgili “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” isimli bir kitap yazarken, kitabın önsözünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kaleme aldı. Kılıçdaroğlu önsözde, “Siyasal iktidarın görevi, bu yurttaşlarımızı kaçağa gitmeyecek ortamı yaratmaktır. Bu görev yerine getirilmemiştir. Ölen yurttaşlarımız bizim insanlarımız. Adalet büyük bir kavramdır, yüce bir kavramdır, soylu bir kavramdır. Adalet milletin vicdanı demektir” demişti.

Gök, anma töreninin ardından kitabını da imzaladı.