TOPLUMSAL CİNSİYET

LC Waikiki, homofobik şirketler arasına katıldı

Homofobik kesimlerin hedef göstermesi ile bazı şirketler duruşunu değiştiriyor. Onlardan biri de LC Waikiki oldu. Sosyal medyadan bazı homofobik kesimlerin paylaşımları üzerine LC Waikiki yönetimi...

Abone Ol

Homofobik kesimlerin hedef göstermesi ile bazı şirketler duruşunu değiştiriyor. Onlardan biri de LC Waikiki oldu. Sosyal medyadan bazı homofobik kesimlerin paylaşımları üzerine LC Waikiki yönetimi çalışanlarına e-posta göndererek LGBTİ+bireyleri andıran renklerin kullanılmamasını istediği iddia edildi.

LC Waikiki yönetimi tarafından, bir grup çalışana gönderilen e-posta ile Onur Haftası etkinliklerinin oluşturduğu  görünürlüğünden rahatsız olunduğu ve bu nedenle Haziran-Temmuz aylarında ürünlerde gökkuşağı, tek boynuzlu at gibi figürlerin LGBTİ+bireyler andırdıkları gerekçesiyle “bu sembollerin kesinlikle kullanılmaması“ ve “mutlaka renk sayısının azaltılması” istendiği iddia ediliyor.

LGBTİ+BİREYLER SEMBOLLERİ LİSTESİ PAYLAŞILDI

Kaçınılması gereken “LGBTİ+bireyler sembolleri listesini” de paylaşan yönetim, “tasarım yasakları” adı altında gönderdiği e-posta aracılığıyla LGBTİ+bireylerE bakış açısını da ifade etmiş oldu.

SOSYAL MEDYADA KARŞILIKLI KAMPANYALAR BAŞLATILDI

Bu durum üzerine Twitter üzerinden karşılıklı kampanyalar başlatıldı. Şirketin bu homofobik tavrını protesto edenler #LCWaikikiBoykot kampanyası başlatırken homofobik gruplar ise #TebriklerLCWaikiki kampanyası yaptı.