Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. 11 Şubat saat 07.30 itibariyle açıklanan resmi verilere göre 20 bin 665 yurttaş yaşamını yitirdi, 80 bin 88 yurttaş yaralandı.

TATİLKÖYÜ 400 DEPREMZEDEYİ AĞIRLAMAK İÇİN HAZIR

Depremin yıkıma neden olduğu kentlerde arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Türkiye ve dünyadan da deprem bölgesine yardım çabaları devam ediyor. Binlerce insanın evsiz kaldığı depremde, sivil organizasyonlar, özel işletmeler de acil barınma için çalışma yürütüyor. Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Ömer Tatilköyü de depremzedelere yardım etmek için hazırlık yapan işletmelerden biri. Fakat işletme, 400 kişiye barınma hizmet sağlamak için hazır olmasına rağmen çıkarılan bürokratik engeller, işletmenin depremzedelere yardım etmesine engel oldu.

ARAZİ SAHİBİ YARDIMA İTİRAZ ETTİ

Ömer Tatilköyü’nün 400 kişiyi ağırlama talebi, kullandıkları arazide kiracı olmaları gerekçesiyle reddedildi. Arazi sahibinin, Ömer Tatilköyü işletmecisinin yardım kararına itiraz etmesi üzerine, yetkili kurumlar, yardıma izin vermeme kararı aldı.

BU KARAR HUKUKİ DE DEĞİL İNSANİ DE

Otel işletmecisi Kaan Yurdakan, kararın hukuki olmadığını kiracı, işletmeci kimse hukuki olarak onu dinlemesi gerektiğini açıkladı. Otel işletmecisi Yurdakan, yardımların elbette resmi kurumlar eliyle yapılmasının sağlıklı olacağını fakat resmi kurumların bu denli büyük bir depreme hazır olmadıklarının ortaya çıktığını, depremzedelere acil yardım gerekirken bu tür hukuki olmayan bürokratik engellerin yardım bekleyen insanlara karşı suç teşkil ettiğini, kararın ne hukuki ve ne de insani olduğunu açıkladı.