Kış soğuklarıyla birlikte kuru ciltler daha da hassaslaşır. Soğuk havanın etkisiyle dökülme, kuruluk, kaşıntı ve gerginlik problemleri meydana gelir. Bu problemlere engel olmak için cildinizin nemini koruyacak harika önerilerimiz var! ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak sizlere kuru ciltler için bakım önerileri sunuyoruz. Kuru ciltler için sunduğumuz önerilerle cildinizin nemini koruyabilir, daha canlı ve genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Sıcak sudan uzak durun!

Kış aylarında cildinizi sıcak suyla yıkamak sizi rahatlatıyor olabilir, ancak sıcak su cildinizin daha çok kurumasına neden olur ve cilt problemlerinizi artırır. Bu nedenle, yüzünüzü yıkarken daima ılık su kullanmaya özen gösterin. 

Kullandığınız temizleyicilere dikkat edin!

Sabun bazlı temizleyiciler, cildinizi tahriş eder, nem kaybına neden olur. Bu yüzden, özellik cildiniz için nem veren hafif bir temizleyici tercih edin. Parfüm içeren ürünler de cildinizi kurutacağı için parfümlü bakım ürünleri de kuru cildiniz için uygun değildir. 

Cildinizi doğru kurulayın!

Yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinizi havluyla ovmak yerine yumuşak bir havluyla hafifçe dokundurarak kurulayın. Tahrişi önlemek için, havlu yerine tek kullanımlık havlu peçeteleri de tercih edebilirsiniz. Yüzünüzü iyi kuruladığınızdan emin olun. Böylece, kullanacağınız nemlendiricinin etkisini daha iyi görebilirsiniz.

Nemlendirici sürmeden asla!

Kuru ciltlerin olmazsa olmazı iyi bir nemlendiricidir. Özellikleshea yağı, seramid, stearik asit veya gliserin içeren nemlendiriciler cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi verecektir. Aynı zamanda, cildinizdeki nemi muhafaza ederek dış koruyucu tabakayı güçlendirmenize de yardımcı olur.

Cildinizi süt ile temizleyin!

Süt, cildinizi hem temizler, hem de nemlendirir. Ilık süte yumuşak bir bezi batırın, fazla sütü sıktıktan sonra bezi yüzünüzde 10 dakika kadar bekletin. Sütteki laktik asit doğal bir temizleyicidir. Ciltteki kızarıklığı hafifletir ve cildi ölü hücrelerden arındırır. Aynı zamanda, cildin nemli, dolgun ve yumuşak görünmesine yardımcı olur. Her zaman kullandığınız bir temizleyiciniz varsa, haftada 1 veya 2 gün süte şans verebilirsiniz. Unutmayın, süt makyaj temizlemede etkili değildir. Bu nedenle, sütle yüzünüzü temizlemeden önce makyajınızı silmelisiniz.