Ünlü fenomen Ece Ronay, eski eşi Mehmet Bilir'in iş yerini kurşunlaması iddiası sonrasında gözaltına alındı ve yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

İfadesi ortaya çıkan Ronay'a göre; Muhammet Yakut adlı bir hesaptan kendisine "Sen temiz ticaret yapıyorsun ama senin ismin ile çalışan Kurtköy şuben mailorder yapıyor" şeklinde bir mesaj geldi.

Ronay, ayrıca eski eşinin Gürcistan'daki kumarhane sahipleriyle görüştüğünü ve alacağı olmadığı halde kendisinden 9 milyon lira istediğini öne sürdü.

Ronay, eski eşiyle bir yıl evli kaldığını belirterek, başlangıçta "Ece Ronay Güzellik Merkezi" ismi hakkının kullanılmasına rıza gösterdiğini ancak daha sonra eski eşinin isim hakkını başkalarına satmaya başladığını, işyerine gittiğinde ödemelerin Vural K. isimli şahsa gittiğini öğrendiğini ve eski eşinin "karanlık" olarak nitelendirilen insanlarla ilişki kurduğunu iddia etti.

Eski eşinin aynı zamanda Gürcistan'daki kumarhane sahipleriyle görüşmeye başladığını duyduğunu belirten Ronay, sahte bir hesaptan gelen mesaj üzerine durumu eski eşiyle paylaştığını ve kendisinden alacağı olmadığı halde 9 milyon lira istendiğini söyledi.

Mehmet Bilir’in mal varlığının denetlenmesi yönünde paylaşımlar yaptığını, sonrasında kurşunlanma olayının meydana geldiğini ve kendisinin hedef göstermediğini, olayla da ilgisinin bulunmadığını dile getirerek suçlamaları kabul etmedi.