Ankara’da parti merkezlerinden ‘ittifak bitti’ açıklamaları yapılırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP’li Gürsel Tekin, İstanbul’da Altılı Masa’da yer alan partilerin yöneticileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, görüşmede, “Sandıkta ve tabanda ittifak kurmayı” hedeflediğini söylerken, parti yönecilerinin de ittifakın devam etmesi gerektiği vurguladığı iddia edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre toplantıya katılan, il ve ilçe yöneticileri, örgütte öne çıkan isimler gizli tutuldu. AKP’ye seçimi kaptırmamak için ittifak yapılması gerektiği fikri seçimler yaklaşırken ağırlık kazanıyor. İstanbul’da yapılan ittifak zirvesi de bu fikir çerçevesinde gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu, görüşmede, “Sandıkta ve tabanda ittifak kurmayı” hedeflediğini aktardı. Görüşmeye katılan isimlerin ise Kılıçdaroğlu’na, “İttifak devam etmeli, vatandaştan gelen talepler de bu yönde. Siz elinizden geleni yaptınız, size haksızlık yapılıyor” dedikleri öğrenildi. Kılıçdaroğlu da ittifakın sürmesi için gösterdikleri çabalar için katılımcılara teşekkür etti. CHP lideri, doğru ittifakla ve isimlerle seçimin kazanılacağını söyledi.

‘KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞMAYI KENDİLERİ TALEP ETTİLER’

Görüşmeye ilişkin konuşan CHP’li Gürsel Tekin, “Tabanda önüne geçilemeyen bir ittifak zaten var. Vatandaş Ankara’da ne dendiğinden çok kendi evinde ve mahallesinde ne yaşandığına bakıyor. Bunu en iyi partilerin illerdeki temsilcileri, yöneticileri görüyor. Kılıçdaroğlu ile buluşmayı kendileri talep ettiler diyebilirim. Bu millet masası buluşmasının ana konusunu İstanbul oluşturuyordu. Özetle İstanbul’da çok güzel şeyler olacak ve bunu seçimlerde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘MERKEZİ İTTİFAK KANALLARI DA AÇIK’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise, yerel seçimde ittifak konusunda iletişim kanallarının tam anlamıyla kapandığını düşünmediklerini belirterek, “Yerel seçimlerde bir İstanbul ittifakı kesinlikle olacaktır. Bu ittifak parti merkezleri ile mi olur yoksa yerel diyaloglarla mı olur zaman gösterecek. Vatandaş ittifak istiyor. Vatandaş ittifakı yapmış, gerçekleştirmiş durumda. İmamoğlu’na sahip çıkacak. Ama ben merkezi ittifak kanallarının da açık olduğunu görüyorum, bir takım görüşmeler yapılacaktır” dedi.