Vegazeteden Hülya Kılınç'ın haberine göre, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, Büyükşehir Basketbol Takımı’nda yardımcı antrenörlük yapan damadı Göktuğ Dilbazer’in geçtiğimiz aylarda maaşına yüzde 50 oranında zam yapmasını haber yapan gazeteci Leyla Doğan hakkında kişisel verileri yaymak suçlamasıyla açılan dava bu sabah Manisa 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi Manisa Adalet Sarayı önünde basın açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, eski Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Şube Başkanı Semiha Hoşgör, avukatlar, gazeteciler Ahmet Ünsal, Hülya Kılınç katıldı.

“İYİ Kİ GERÇEĞİ SÖYLEMEYE DEVAM EDEN GAZETECİLERİMİZ VAR”

Aynı zamanda gazeteci Leyla Doğan’ın da davada avukatlığını yapan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak,  basın açıklamasında gazeteciliğin suç olmadığının altını çizerek şunları söyledi “Bugün neden buradayız. Yerel medyamızın, güzide bir kuruluşumuzun Yazı İşleri Müdürü Cengiz Ergün’ün damadı hakkında Cengiz Ergün’ün damadına verdiği fahiş zam hakkında yaptığı doğru ve gerçek bir haber nedeniyle yargılanıyor. Biz Leyla ile dayanışma duygularını iletmek için buradayız. Tüm basın emekçileriyle dayanışma duygularını iletmek için buradayız. Biliyorsunuz yakın zamanda bir deprem faciasıyla karşılaştık. Birçok yurttaşımızı kaybettik. Ben hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu deprem faciası bize bir anlamda gösterdi ki o bölgede nasıl tarafsız gazetecilik yapılmalıdır, bağımsız gazetecilik yapılmalıdır bunun önemini de gösterdi. Çünkü orada gazetecilik faaliyeti yapan birçok basın mensubu da protestolarla karşılaştı. Yandaş medyanın üyeleri, çalışanları halk tarafından protesto edildi. Gerçekleri anlatmadıkları için, yansıtmadıkları için. Evet gazetecilik her dönemde önemli bir meslek olmaya devam edecektir. Halkın haber alma hürriyeti anayasal bir haktır ve Leyla gibi gazeteci arkadaşlarımızda bu doğrultuda çalışmaya devam edecekler. Geçen sene 16 Şubat’ta Hülya ablamız, yoldaşımız onu burada cezaevinden tahliye olmuştu. Onu karşılamaya gitmiştik. Bugün kendisi de dayanışma duygularını iletmek için aramızda. İyi ki Hülya Kılınç gibi gazeteciler var. İyi Leyla arkadaşımız gibi gazeteciler var. Gerçeği söylemeye devam eden gazetecilerimiz var. Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum.”

“BU DAVA DÜNYANIN DEMOKRATİK BAŞKA ÜLKESİNDE AÇILSA SKANDAL OLURDU”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, bugün görülmekte olan davanın ülkedeki özgür basını susturma davası olduğunu vurgulayarak”Basının öncelikli görevi görülmek, gösterilmek istenmeyi göstermek, duyulmak, duyurmak istenmeyeni duyurmaktır. Hülya kardeşim de bu konuda ülkede gerçekten suç olmayacak bir haber yapmıştır. Bu haberin muhatapları eğer haksızlarsa yanlışlık varsa başka davalar açmaları gerekirken, olay hukuken başka mecralara yönlendiriliyor. Özgür basını susturmak istiyorlar. Bizler Leyla kardeşim gibi tüm özgür basının yanındayız. Dünyanın başka demokratik ülkesinde bu dava açılsa bir skandal olur. O ülke yer yerinden oynar. Ama maalesef bizde demokrasi denilen olgu böyle oluyor. Tüm özgür ve onurlu gazetecilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

“GAZETECİLER CEZALANDIRILMAK İSTENİYOR, CHP OLARAK YANLARINDAYIZ”

CHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Bektaş Kılınç, “CHP Manisa İl örgütü olarak gazeteci arkadaşlarımızın yanındayız. Hülya kardeşim ulusal bir haberi yaptığı için cezalandırıldı. Leyla kardeşimiz burada yerel sorunu gündeme getirmesinden dolayı cezalandırılmak isteniyor. Biz ülkenin karanlıklar içinden aydınlığa çıkması için çalışan bir siyasi partiyiz. Arkadaşlarımızda ülkemizin aydınlık ve güzel olması için çalışan insanlar. Yolları açık olsun” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından 1. Asliye Mahkemesi’nde görülen davaya geçildi. Önceki mahkemelere katılmayan MHP’li Cengiz Ergün’ün damadı Göktuğ Dilbazer, mahkemenin mahkemenin zorla getirme kararı çıkarması üzerine bugün görülen mahkemede hazır bulundu. İfadelerin alınmasının ardından savunmasını Av. Yalçın Arcak ve Av. Özden Öz Arcak’ın yaptığı mahkemede Leyla Doğan’ın beraatine karar verildi.