Küba'da yıllar sonra ilk defa ABD bayraklı protestolar yaşandı, yağma görüldü. Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, “Sokaklar devrimcilerindir” diyerek halkı sokağa çağırdı.

Abluka altındaki Küba’da yaşanan ekonomik kriz ve pandeminin etkileri nedeniyle yaşayan sorunlar hükümet karşıtı gösterilere yol açtı. Pek çok kentte görülen eylemlere karşı Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel halkı devrime sahip çıkmaya çağırdı. Hükümete sahip çıkmak için kitlesel eylemler yapıldı.

ABD’Yİ SUÇLADI, “AMBARGOYU KALDIRIN” DEDİ

Komünist Parti'nin başkanlığını da yürüten Diaz-Canel, yaşanan durumdan ABD yönetimini sorumlu tuttu. “Göstericilerin çoğu içten hareket ediyor olsa da ABD'nin yönettiği sosyal medya kampanyaları ve parayla tutulan kişiler tarafından manipüle ediliyorlar” diyen Diaz-Canel, provokasyonların tolere edilmeyeceği uyarı yaptı. "Küba için bir şey yapmak istiyorlarsa ambargoyu kaldırsınlar" diyen Küba Devlet Bakanı Díaz-Canel’in bugün son gelişmelere dair açıklama yapması bekleniyor.

TKP VE TİP’TEN KÜBA'YA DESTEK

Türkiye İşçi Partisi ve Türkiye Komünist Partisi, Küba’da yaşananlara tepki göstererek, Küba halkına destek verdi. TİP, halkının bir kez daha tüm zorluklara rağmen ABD'nin emperyalist hayallerini boşa düşürmek için ayakta olduğunu duyurdu. TKP ise “Başaramayacaklar. Çünkü Kübalılar, ABD’nin bu komplolarını herkesten iyi biliyor” açıklaması yaptı.