Yediiklim web sitesinde kendisini şu sözlerle tanıtıyor:

"2003 yılında başladığımız yayıncılık hayatımıza ilk olarak dergilerimizle adım attık. Yediiklim ailesi olarak yayınlarımızla ve kadrolarımızla kurulduğumuz günden bu yana ulaştığımız noktadan ve kaliteden ödün vermeksizin amaçlarımız doğrultusunda hep daha yükseklere ve daha iyiye ulaşmayı amaç edindik. İnsan emeğine ve zamanına değer vererek ticari kaygılardan çok başarılı olmayı ve öğrencilerimizi başarıya ulaştırmayı temel ilke edindik.

Yenilikçi ve birliktelik ruhuyla Yediiklim dershaneleri ve yayınları olarak sizlerle birlikte yola çıktık. Yedi ayrı bölgeden, yedi ayrı iklimden beslenerek farklılıkların zenginlik olduğu düşüncesiyle bir senteze ulaşarak yurdumuz coğrafyasının yedi bölgesinde insan odaklı olmayı ve adaylarımızın hedeflerine giden yolda onlara yol arkadaşı olmayı amaç edindik. Bünyemizde siz değerli öğrencilerimiz sayesinde her rengi ve her iklimi taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz.

On yılı aşkın bir süredir siz değerli öğrencilerimizin ihtiyaç ve tercihlerini göz önünde bulundurarak yayın yelpazemizi genişlettik. KPSS, ALES, YDS, SPK, GYS, İŞ GÜVENLİĞİ, POLİS AKADEMİSİ, JANA yayınlarımız her gün yeni fikirlerle, yeni alanlara yönelerek tüm heyecanıyla artarak devam etmektedir. Başarılarınızı sizlerle birlikte yürekten kutlamak için sloganımızı değiştirmiyoruz. YEDİİKLİM SİZE YETER."

Misyonlarını bu sözlerle açıklayan ve ÖSYM Başkanı'nın görevden alınmasını sağlayacak bir skandalın ortasında yer alan şirket, 2005’te limited unvanı aldı. Ankara merkezli şirketin kurucuları Fikret Işık ve Selim Işık.

Fikret Işık, kurumda iki sene müdür olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında hisselerini Nafiye Işık’a devretti. Işık, halen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde öğretim görevlisi.

Yediiklim Yayınevine KPSS operasyonu! Sorular sızdırıldı mı? Operasyondan flaş görüntüler...

Şirketin diğer kurucusu Selim Işık ise hisselerini 2009’da şirketin şimdiki sahibi Münir Çelik ve Mustafa Çelik’e bıraktı. 

KAHRMANMARAŞLI ORTAKLAR

Yediiklim’i devralan Mustafa Çelik ve Münir Çelik de Işıklar gibi Kahramanmaraşlı. 2010’da Mustafa Çelik, şirketteki yüzde 2,5’luk hissesini halen kurumda çalışan bir başka Maraşlı Cemal Arabacı’ya devretti.

2014’te şirketin sermayesi bir milyon TL’ye çıkarıldı. Bu miktarın 975 bin TL’si Münir Çelik’e, 25 bin TL’si ise Cemal Arabacı’ya atti. 2017’de şirketin sermayesi 5 milyon TL’ye çıkarıldı ve Çelik’in payı 4 milyon 875 bin oldu. 2018’de ise Münir Çelik Cemal Arabacı’nın hisselerini satın aldı ve şirket tek ortaklı limited şirket haline geldi. Münir Çelik 9 Mart 2018’de ise 1 Mart 2028’e kadar şirket müdürü olarak seçildi. 

17 MİLYONLUK İHALE KAZANDILAR

Yediiklim Yayınevine KPSS operasyonu! Sorular sızdırıldı mı? Operasyondan flaş görüntüler... 

Yediiklim Yayıncılık, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe dil düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılan Türkçe dil sınav sorularını içeren soru kitapçıklarının basılması, dağıtılması, toplanması ve okunması için açılan ihaleyi kazandı. Kurumun 15 Mart 2022’de kazandığı ihalenin maliyeti yaklaşık 17 milyon TL.