Konya’nın Meram ilçesinde yaşayan Kürt aileye ırkçı saldırı gerçekleşti. 12 Mayıs’ta 60 kişilik ırkçı bir grup tarafından saldırıya uğrayıp ağır yaralanan Dedeoğulları ailesine yönelik yeni bir ırkçı saldırı gerçekleşti. Saldırıda Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledildiği bilgisi edinildi.

NE OLMUŞTU?

Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Bahçeşehir Mahallesi'nde yaşayan aile, 12 Mayıs’ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğramıştı. 4’ü kadın 7 kişilik Karslı Dedeoğulları ailesine “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” ifadeleriyle bıçak, taş ve sopalarla saldırıya uğramıştı. Saldırıya ilişkin tutuklanan 5 kişi ise “delil yetersizliği” gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

7 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Yapılan ilk incelemede ateşli silahla vurularak katledilenlerin Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu olduğu belirlendi.

EREN KESİN "NEFRETİ DURDURMALISINIZ"

Saldırıya ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yapan Avukat Eren Keskin, “Konya Meram’da bir eve silahlı saldırı olmuş. Kadınlar, çocuklar 6 kişi öldürülmüş. Ev yakılmış. Bilgi almaya çalışıyoruz” dedi.
Keskin paylaşımında ayrıca “Trol hesaplardan yayılan nefreti durdurmalısınız!” ifadelerini kullandı.

Keskin daha sonra yaptığı açıklamada ise şu bilgileri paylaştı: "Konya Meram’da 12 Temmuz’da saldırıya uğrayan aile. Tutuklular tahliye edilmiş ve kendileri hakkında ‘koruma kararı’ verilmişti. İşte, onlar daha önce saldırdıkları aileyi katletmişler. İHD olarak olayın takibindeydik. Çok üzgünüz…”

HDP'DEN SALDIRI SONRASI ACİL TOPLANMA KARARI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi Konya’da Kürt aileye dönük gerçekleşen ırkçı saldırının ardından “acil” toplanma kararı aldı.

HDP Basın Bürosu tarafından toplantıyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Partimiz, Konya’da yaşanan son derece vahim ve korkunç katliamı yakından takip etmekte ve olayın bütün boyutlarıyla anlaşılması için girişimlerini sürdürmektedir. Konya il yönetimimiz başta olmak üzere yerel parti yapımız konuyla ilgilenmektedir. Merkez Yürütme Kurulumuz Eş Genel Başkanlarımızın çağrısıyla Genel Merkezimizde tekrar toplanıyor.”

AVUKAT KARABULUT: SALDIRGANLAR CEZASIZLIKTAN CESARET ALDI

Daha önce de 60 kişilik bir grubun ırkçı saldırısına uğrayan ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, olaya ilişkin Artı TV'ye bağlandı. Av. Karabulut: "Aile ilk olarak 12 Mayıs’ta 50-60 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. 7 kişi tutuklanmıştı. Ancak her hafta birer -ikişer kişi serbest bırakıldı. Yeni tutuklamalar talep ederken herkes serbest bırakıldı" dedi. 

Av. Karabulut, saldırının ırkçı bir saldırı olduğuna işaret ederek, “Cezasızlıktan cesaret aldılar. 3 saat önce aile yanımdaydı, soruşturmayla ilgili bilgi vermiştim. Kimliği belirsiz kişiler deniliyor ama bu önceki saldırıdan bağımsız değil” ifadelerini kullandı.  

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu.