ÖZEL HABER: SELMA KARA

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yerel seçimler yaklaşırken çok merak edilen, Tunceli’den tekrar aday olup olmayacağı konusuna dair, “Bununla ilgili konuşmam doğru olmaz.” dedi.

“KENDİMLE ÇELİŞMİŞ OLURUM”

Ovacık Belediye Başkanı olduğu dönemde, kendisinin de içinde bulunduğu Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF)’nda, yerel yönetimlerde belediye başkanlıklarını 2 dönemle sınırlandırdıklarını hatırlatan Maçoğlu, “Sonuçta bu bir tüzük meselesidir, karar alırsınız ona göre başka bir şey uygularsınız. Ancak bu karar alınırken Ovacık Belediyesinde başkan idim. Benim de altına imza attığım karara ters davranırsam kendimle çelişmiş olurum, bununla ilgili konuşmam doğru olmaz.” dedi.

10 İL YA DA İLÇEYLE İLGİLİ İHTİMAL VAR

Başka bir yerden adaylığı ile ilgili olarak ise, 10 il ya da ilçe ihtimalinin söz konusu olduğunu belirten Maçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başka il ya da ilçeler konuşuluyor, tarafıma da söyleniliyor. Söylenenler arasında Aydın, Didim, İzmir, Konak, Kadıköy, Bakırköy, Beyoğlu var ama dediğim gibi bu benim alacağım bir karar değil. Kadıköy ile ilgili olarak biliyorsunuz bir anket açılmıştı ve iki saat içinde çok ciddi bir rakama ulaşmıştı ama buradaki karar dediğim gibi benimle ilgili değil.”

“ALT YAPI VE ÜST YAPIDA BAŞARILI DEĞİLİZ”

Maçoğlu, “Belediye olarak başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“SMF’de yaptığımız değerlendirmelerde, üç alanda eksiklerimiz olduğunu tespit ettik. Bunlardan ilki, alt yapı ve üst yapı. İkincisi okul öncesi eğitim ve kreş meselesi. Diğeri de, belli bir yaş üzerine dair sosyal hizmetler. Bizim varlık nedenimiz sosyalist belediyeciliğin bu alandaki bakış açısını hizmetlerimizde yansıtmak. Bundan sonraki süreçte bu üç konuya eğileceğiz.”

“TÜRKİYE KOOPERATİFLER BİRLİĞİNİ KURMAK İSTİYORUM”

Son olarak, kendisiyle ilgili belediye başkanlığının devamı kararı alınmaz ise, Türkiye Kooperatifler Birliği kurarak burayı yönetmek istediğini dile getiren Maçoğlu, “Biliyorsunuz Ovacık’tan bu yana kooperatifçilik konusunda ciddi deneyimlerimiz oldu. Bu kararı SMF verecek elbette ama belediye başkanlığı söz konusu olmaz ise yapı, küçük sanayi ve tarım alanlarında faaliyet gösterecek olan Türkiye Kooperatifler Birliğini kurmayı ve burayı faaliyete geçirmeyi istiyorum.” ifadelerini kullandı.