İSTANBUL (AA) - Peru'nun başkenti Lima'da düzenlenen ExpoDeco 2023 Uluslararası Tasarım, Dekorasyon ve Mimarlık Fuarı'nda Amerika kıtasındaki yatırımcılarla buluşan Kompen, ihracattaki genişleme stratejisine uygun olarak nitelikli pazar arayışlarına devam ediyor.

Bera Holding açıklamasına göre, Güney Amerika pazarındaki etkinliğini artırmayı hedefleyen Bera Holding'e bağlı Kompen AŞ, 23-27 Ağustos'ta ExpoDeco 2023 fuarında yerini aldı.

Lima Kongre Merkezi'nde düzenlenen organizasyona Peru distribütörü Euroven PVC Sac ile birlikte katılan Kompen AŞ, Dış Ticaret Müdürü Mehmet Umay liderliğinde fuar süresince önemli iş birliklerine imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, ihracata büyük önem verdiklerini belirterek, Güney Amerika kıtasına son yıllarda yapılan yatırımların karşılığının alınmaya başlandığını bildirdi.

Küçükşehir, "Geçtiğimiz 27 yıl boyunca 350 milyon dolara yakın ihracat yaptık. Bunun yaklaşık 250 milyon dolarlık kısmını son 12 yılda gerçekleştirdik. Bugün 40'a yakın ülkede ürünlerimizi görmek mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

Kompen Dış Ticaret Müdürü Mehmet Umay da yeni seriler ile güçlendirdikleri ürün yelpazesinin fuarda büyük ilgi gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Güney Amerika kıtasındaki etkinliğimizi ve pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla katıldığımız ve Güney Amerika'da Şili ile başlayan ticaret ağımız; Peru, Bolivya, Kolombiya ve Ekvador ile istikrarlı şekilde büyümeye devam etmektedir. Büyüme alanı olarak belirlediğimiz Güney Amerika pazarındaki benzer uluslararası fuarlara katılımımızı genişleterek ihracattaki büyüme stratejimizi devam ettirmek istiyoruz."