Topkapı'da bulunan Koç Üniversitesi Hastanesi'nde ağır çalışma koşulları, mobbing ve tacize karşı DİSK'e bağlı Dev Sağlık-İş sendikasında örgütlendikleri için işten atılan, Euroserve firmasına bağlı taşeron işçilerin hastane önündeki direnişi 8'inci gününde devam ediyor.

 "Sendika haktır engellenemez, atılan işçiler geri alınsın" pankartını asan işçiler, sloganlarla ve halaylarla bugün de direnişi sürdürdü.

 İşçileri, İBB'ye bağlı Ağaç AŞ'de amirleri tarafından işkence görüp işten atılan ve Saraçhane'de direniş başlatan Bilal Atan da ziyaret etti. İşten çıkarılan Dev Sağlık İş İşyeri Temsilcisi Kenan Güngördü, "Bu işyerinde taciz var dedik, işten atıldık. Bu işyerinde taşeron mobbing uygulamıştır, baskı yapmıştır ve sendikalı olan işçileri haksız ve hukuksuzca işten çıkarmıştır. Bugün direnişimizin 8'inci günü. Taleplerimiz kabul edilene kadar direnişimiz devam edecektir, dayanışmamızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İşçilerin talepleri şu şekilde: Sendikalı oldukları için işten atılan işçiler geri alınsın Yoğun çalışma koşulları düzeltilsin Sendika tanınsın Direniş boyunca, "Direne direne kazanacağız", "Koç Holding şaşırma, sabrımızı taşırma", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı.