Ünlü iş insanı İpek Kıraç, manevi babası İnan Kıraç tarafından evlatlıktan reddedildikten sonra şimdi de ağır suçlamalarla karşı karşıya. İnan Kıraç, İpek Kıraç'ı tüm mal varlığını ele geçirmeye çalışmakla, emanet olarak verdiği şirketlerin hisselerini zimmetine geçirmek ve sahtecilik yapmakla suçluyor.

İnan Kıraç, iddialarını ispatlamak için Fransa ve Lüksemburg'da İpek Kıraç aleyhine bir dizi dava açtı. İnan Kıraç ve Fransız avukatları, İpek Kıraç'ın babasının bilgisi dışında vergi cennetlerinde şirketler kurduğunu ve bu şirketleri babasına ait varlıkları zimmetine geçirmek için kullandığını öne sürüyor.

INTERPOL'E TUTUKLAMA EMRİ ÇIKABİLİR

12punto'nun haberine göre; İpek Kıraç'ın, Fransız soruşturma hakimi tarafından ifadeye çağrılmasına rağmen yanıt vermediği öğrenildi. Bu durumda İpek Kıraç hakkında tutuklama emri çıkarılması ve Interpol'e bildirilmesi ihtimali de ortaya çıktı.

Evlatlıktan reddedilme kararının ardından üzüntüsünü dile getiren İpek Kıraç, tüm suçlamaları reddediyor. Babasının asıl hedefinin eşi Suna Kıraç'ın son arzularını dava etmek olduğunu savunan İpek Kıraç, aleyhine algı yönetimi yapıldığını da öne sürüyor.

Yaşanan bu gelişmeler, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan İpek Kıraç için önemli bir tehlike oluşturuyor. Forbes'ın yeni güncellediği Türkiye'nin en zenginleri listesinde 2.8 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sırada yer alan İpek Kıraç'ın bu davalardan nasıl etkileneceği merak konusu.

Paris Savcılığı'nın, Türkiye, Lüksemburg ve İngiliz Virgin Adaları'nı kapsayan bir uluslararası iş birliği çağrısı yapması da öngörülüyor.