Eski HDP Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 108 ismin yargılandığı Kobane Davası Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görüldü.

Artı Gerçek'in haberine göre; duruşmaya sanıklar katılmazken bazı müşteki ve sanık avukatları salonda hazır bulundu. Mahkeme Başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra sanık avukatlarına söz verdi. Söz alan sanık avukatları müvekillerinin Maraş merkezli depremlerden etkilendiğini ve bu nedenle duruşmaya katılamadıkları ileri sürdü.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı da sanıkların suçu işlediklerine dair kuvvetli delillerin bulunması nedeniyle tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına tutuksuz sanıkların da adli kontrol şartlarının kaldırılmamasına karar verilmesini talep etti. Müzakerenin ardından heyetin ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, daha önceki duruşmada deprem nedeniyle birçok sanık vekillerince dosyaya mazeret dilekçesi sunulduğunu belirtti.

Duruşmanın 6 Nisan'dan sonraki bir tarihte yapılmasına yönelik taleplerin yoğunlukla geldiğini ifade eden mahkeme başkanı, avukatların bu taleplerinin kabulüne oy birliğiyle karar verildiği açıkladı. Tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 12 Nisan'a erteledi.