Kızılay Manisa Şube’nin bir yıldır başkanlığını yürüten Atilla Efendioğlu, kuruma ait sosyal medya hesabında yöneticilerin aldığı huzur hakkı ile ilgili bir paylaşım yapınca kendisi ve yönetim kurulu üyeleri genel merkez tarafından görevden alındı.

Aynı zamanda Şehzadeler Belediye’sinde başkan yardımcısı olan AKP’li Atilla Efendioğlu, Kızılay’daki görevinden alınmasıyla ilgili sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

Yaşanan felaket sonrası basında ve sosyal medya platformlarında çıkan Kızılay’ a yönelik yapılan eleştiriler her Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı ve Kızılay dostu gibi bizleri de çok  üzmüştür. Çıkan haberler  konusunda bilgi sahibi olunması için  ve gereken refleksin gösterilmesi için anlık mesajlaşma programları  üzerinden muhataplarından birine bu haberi göndermeye çalışılırken  yine Kızılay ailesine ait  bir başka gruba göndermiş bulunmaktayım.

“YAPILAN HAKSIZLIĞI VE ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMAYI KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL”

Yapılan  bu paylaşım nedeni ile bugün itibari ile Kızılay Manisa İl Başkanlığı yönetim kurulu olarak Kızılay’ın İtibarını zedelemek gerekçesi ile  Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu kararı ile  görevden alınmış  bulunmaktayız. Şahsım ve Yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bırakın Kızılay’ın itibarını zedelemeyi , karşılaştığımız  her platformda Genel Merkez Yönetim ve Denetim kurulu tarafından zedelenen itibarını yükseltmek için gayret içinde bulunduk.

İl Şube Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım tarafından yapılan bu paylaşım nedeni ile tüm yönetim kurulunun görevden alınmasını da anlamış değilim. Söz konusu paylaşımı yapan ben olduğum halde Kızılay Manisa delegelerinin desteği ve iradesi ile göreve gelen şahsım hariç diğer yönetim kurulu üyelerine yapılan haksızlığı ve anti demokratik uygulamayı kabul etmem de mümkün değildir.

“YÖNETİM KURULU VE DENETİM KURULU  KIZILAY’A BAĞLI ŞİRKETLERDEN HUZUR ÜCRETİ ALIYOR MU?”

Bununla birlikte hayırsever , iyiliksever olmak için bir sıfata gerek görmeyen , bulundukları görev nedeni ile   maaş , hakkı huzur , yolluk v.b. herhangi bir  ödenti almadan meccanen  hatta kendi parasını harcayan  İl Şube Yönetim Kurulu Üyeleri olarak   gereken refleksin gösterilmesini  istediğimiz için ; Maaş alarak çalışan Genel Merkez Yönetim ve Denetim  Kurulu üyeleri tarafından  cezalandırılmış bulunmaktayız. Konunun kısa özeti budur.

Kamuoyunun merak içinde olduğu bir  hususu buradan bir kez daha soruyorum. Kızılay Genel  Merkez Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu olarak Kızılaya bağlı şirketlerden Hakkı Huzur ücreti alıyor musunuz ? Alıyorsanız ne kadar?”

Kaynak: Vegazete