Haber: Cevahir Topaloğlu

2018 seçimlerinde AKP’nin 2 milletvekillliği aldığı Gümüşhane’de 14 mayıs 2023tarihinde yapılan seçimde AKP 1 milletvekili, MHP 1 Milletvekili çıkarttı. 

Geçtiğimiz seçimlerde 2-0 Ak parti'nin milletvekili aldığı Gümüşhane'de yaklaşık 7 binin üstünde oy kaybetti. Buda seçimlerin 1-1 olarak sonuçlanmasına neden oldu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İse 4 binin üstünde oyunu arttırdı. CHP'nin İYİ Parti listesinde girdiği bu seçimde 2 bin oyunu düşürdü.

Gümüşhane'de 14 Mayıs'ta yapılan milletvekili seçimlerinde ; Ak Parti 38.347 oy alırken, MHP 21.222 oy, İYİ Parti ise 14.697 oy aldı.

Cumhurbaşkanlığı oy sonuçları ise; Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan 58.267 oy alırken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 15.598 oy aldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakına katılan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan 4.183 oy alırken , Cumhurbaşkanlığı adaylağından çeklien Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise 249 oy aldı.

WhatsApp Image 2023-05-26 at 10.25.22

Kirli propaganda sonucu alacağımız vekili alamadık

14 Mayıs’ ta yapılan seçimlerle ilgili İYİ Parti merkez ilçe başkanı Bayram Canlı, AKP’nin kirliprobaganda ve iftiralarla halkı kandırdığını kaydederek, ‘’Olmayan bir düşmanlık ve iş birliği, kirli kara propaganda sürecini yaşadık. İstediğimiz sonuca ulaşamadık. Ama her şeye rağmen Millet İttifakı olarak oyalarımızı korumayı başardık. 28 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci seçimlerinde ümidimiz devem etmektedir. Seçimlerde bazen kazanırsınız, bazen de kaybedersiniz. Biz şahsen 14 Mayıs’taki seçimlerde böyle kirli bir iftiralarla kazanmak istemezdik. Millet ittifakının yol haritası birlik, beraberlik, huzur ve barıştır. Bizim şu an tek amacımız var Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmek. Seçim sonuçları ne olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz. Siyasetin amaçları vardır. Vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, hizmet etmek. Seçimlerde bir düşmanlık, ayrıştırma ötekileştirme olmaması lazım. Millet ittifakı olarak bizler Cumhur İttifakı’nın düşmanları değiliz. Seçimler Düşmanlık değil rekabet ortamıdır.’’ dedi.

WhatsApp Image 2023-05-26 at 10.26.46
 
CHP’den aday gösterseydik vekil çıkartırdık

Gümüşhane’de İYİ Parti’den CHP kontenjanından giren Bedri Ağaç, Gümüşhane’ de fermuar istemiyle seçime girildiğini belirterek, CHP’ den aday çıkartsaydılar çok daha başarılı olabileceklerini söyledi.

Bedri Ağaç, “Gümüşhane gibi nüfüsü küçük yerlerde kişisel yaklaşımlar öne çıkıyor. CHP’den aday çıkartsaydık bizde bir mücize gerçekleştirirdik. Seçim öncesi AKP buradan 1 milletvekilliğini kaybedeceğini biliyorduk. O vekili biz çıkartmak istiyorduk ama başaramadık. Bunun nedeni burada devletin baskısı çok yüksek. Seçmenimiz bu baskıyla tercihini böyle gösterdi.” dedi

Bedri Ağaç, “28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu yapılacak. Birebir adam markajıyla seçimlere hazırlanıyoruz. 14 mayıs’ta genel başkanımız Cumhurbaşknı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'un aldığı oyu epey yükselteceğimize inanıyoruz. En az yüzde 30-35 oy Cumhurbaşkanlığının 2. turunda almayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Seçim 2023 Yerel Medya Koordinasyonu