CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan dün yayınladığı video ile otomobilde alınan vergilere değinerek vatandaşlara çağrı, "Bizler iktidara gelinceye kadar araba alımını öteleyin. Araba almayın." çağrısında bulundu. ÖTV vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV'yi çizeceğiz. ÖTV'yi de lüks araç alanlara uygulayacağız" dedi.

“KYK BORÇLARINDA DA BENZERİ YAŞANMIŞTI”

Kılıçdaroğlu, daha önce de KYK borçları faizine ilişkin çağrıda bulunmuş, iktidar yeni düzenleme ile faizlerin silindiğini sadece ana paranın ödeneceğini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu'nun ÖTV vaadinin ardından gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, ÖTV değiştirme yetkisi Cumhurbaşkanı'na verildi.

“YETKİ ERDOĞANDA”

Özel tüketim vergisi (ÖTV) (II) sayılı liste uygulama genel tebliğinde yapılan düzenlemeyle Cumhurbaşkanı'na motorlu araç ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırlarını 3 katına kadar artırma ve sıfıra indirme yetkisi tanındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV (II) sayılı liste uygulama tebliğinde değişiklikler öngören tebliğle, tebliğin III. bölümünden yer alan "vergi oranı ve yetki" başlıklı maddede düzenlemeler yapıldı.

“3 KAT ARTIRABİLECEK, SIFIRLAYABİLECEK”

Buna göre, maddedeki "Bakanlar Kurulu" ibaresi "Cumhurbaşkanı olarak değiştirildi ve ÖTV (II) sayılı listede önceki uygulamada Bakanlar Kurulu'nun "motorlu araçların ÖTV oranlarını bir katına artırma veya sıfıra kadar indirme" yetkisi, Cumhurbaşkanınca "ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırma veya sıfıra indirme" olarak yeniden düzenlendi.