Dokuz8TV'de Siyaset Yazarı Selim Akmen ve dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, haftanın öne çıkan konularını değerlendirdi. Akmen, CHP Lideri Özgür Özel'in 'normalleşme' politikasından en önemli engeli MHP Lideri Devlet Bahçeli olarak gördüğünü belirterek, "Genel olarak iktidara yüklense de özel olarak Recep Tayyip Erdoğan'a bir laf etmiyor" dedi.

Özgür Özel'in doğru bir pozisyonda olduğunu vurgulayan Akmen, "Erdoğan yarın 'ben normalleşmeden vazgeçtim' diyebilir tıpkı yarın Devlet Bahçeli'nin 'tamam normalleşelim' diyebileceği gibi" ifadelerini kullandı.

Akmen, eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun KRT TV'deki tartışma yaratan açıklamalarını da yorumladı. Akmen, Kılıçdaroğlu'nun derdinin yeniden partisinin başına geçme olmadığını fakat Cumhurbaşkanlığı adaylığı belirleme sürecinde bir güç olduğunu belirtme istediğini olduğunu dile getirdi. Akmen özetle şunları ifade etti:

  • "Kılıçdaroğlu hala orada bir güç. Partinin bugün izlediği politikaların yaratıcısıdır beğen beğenme. Adayların tamamı onun paltosunun altından çıkmıştır. Kılıçdaroğlu'nun devlet geleneğini ve çevresini fazla küçümsüyorlar. Kılıçdaroğlu, "Kimin ayağını ağır basacağını saptayacak ben varım" dedi."Onun bıçak sol elindeydi o kadar acıtmadı" dese etkili olmaz mı?"