CHP lideri Kılıçdaroğlu, Konya'da kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline ‘giderlerse gitsinler’ demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek” açıklamasını yaptı. 

KONYA'DA DOKTOR KATLEDİLDİ

Konya Şehir Hastanesi'nde bir poliklinikte tedavi gören hasta ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Doktoru silahla vuran hasta, aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan doktor Karakaya ve saldırgan ameliyata alındı. Ancak ikisi de kurtarılamadı.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi. Öte yandan saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Saldırganın, 1 ay önce kalp krizinden hayatını kaybeden annesinin ölümünden Karakaya'yı sorumlu tuttuğu için olayı gerçekleştirdiği iddia edildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

2 GÜNLÜK GREV KARARI 

Karakaya'nın ölümü büyük tepkiye neden olurken; hekimler grev kararı aldı. Türk Tabipleri Birliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dr Ekrem Karakaya Görevi Başında Katledildi! Öfkeliyiz! Şiddete karşı 7-8 Temmuz'da G(ö)REV'deyiz" ifadelerini kullandı.