CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu televizyonların Ankara temsilcileri ile toplantı yaptı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, " Altılı Masa'dan bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesi kişisel görüşüm. Masada henüz tartışılmadı. 6 lider 'adayımız sizsiniz' derlerse elbette aday olurum" dedi.

CHP lideri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "Kararın onanmasından sonra İmamoğlu'nu görevden düşürebileceği" sözlerine "Alırım, kim oluyorsun da alıyorsun" sözleriyle tepki gösterdi.

ALTILI MASA ADAYINI NE ZAMAN BELİRLEYECEK?

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın aday belirleme süreciyle ilgili olarak, "Hükümet programı belirlemeden, belirleme şansımız yok. güçlendirilmiş parlamenter sisteme ilişkin çalışmamızda yapıyoruz bu ay sonunda büyük ölçüde tamamlanır. Kararlılık ile yol haritası çiziyoruz. Söylem birliği ve kararlılık sergileyerek oya gibi işleyerek çalışıyoruz. Aceleye gerek yok, zamanımız var zaten Doğal olanı şudur: 6'lı masadan birinin belirlenmesi" değerlendirmesinde bulundu. 

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK MI?

Kılıçdaroğlu adaylık sorusuna "Cumhurbaşkanlığı konusunda çok samimi olarak söylüyorum. Kararı verecek olan altılı masadır… Bu konuda kendi aramızda da görüş birliği sağladık. Altılı masanın bir üyesi olarak onların iradesi dışında başka bir şey deklare edersek, doğru olmaz. Altı lider bir araya gelip adayımız sizsiniz derseniz elbette aday oluruz" ifadesini kullandı. 

'İMAMOĞLU'NUN ÇAĞRISINDAN BİLGİM YOKTU'

CHP Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saraçhane çağrısına sosyal medyadan öğrendim. İmamoğlu'nun çağrısından bilgim yoktu." dedi.