SİYASET

Kılıçdaroğlu: "Mahkemeyi de tanımıyoruz, verdiği kararı da tanımıyoruz"

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasının onanması ve siyaset yasağı kararına dair konuşan Kılıçdaroğlu, "Siyasi yasak kararını asla tanımıyoruz, mahkemeyi de tanımıyoruz kararı da tanımıyoruz. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul il başkanımızdır nokta!" dedi.

"CHP'Yİ VE ONUN BİREYLERİNİ ASLA KORKUTAMAZSIN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cuma günü kapısına gittiği SADAT ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek, "Bunlar senin yanında hizalandılar. Sana ne danışmanlığı verdiler. Bu devletin istihbaratı var. Sen bunların tamamını bir tarafa atıyorsun, ordudan atılan bir adamı kendine başdanışman tayin ediyorsun, bunlar geliyor senin yanında hizalanıyor. Bunlar sana hangi bilgiyi verdi, çık anlat. Sen bunları ne için ve nerede kullandın? Bunlarla mı bizi korkutmaya çalışacaksın. Sen kim olursan ol, CHP'yi ve onun bireylerini asla korkutamazsın" ifadelerine yer verdi. Ayrıca CHP lideri Kılıçdaroğlu, SADAT'ın "terör" dahil verdiği eğitimlerden bahsetti ve "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kaldıracak, başka bir devlet kuracak. Devleti adı Asrika! Resmi dili de Arapça olacak. Bahçeli ne diyor? Bunlara ne diyorsun?" dedi.

"KÜRTÇE BİR ŞARKI OKUDU DİYE NASIL YASAK GETİREBİLİRSİNİZ?"

Şarkıcı Aynur Doğan'ın konser yasağına da değinen Kılıçdaroğlu, "Kürtçe bir şarkı okudu diye nasıl yasak getirebilirsiniz? Şarkının ezgisi zaten başlı başına insanın yüreğindeki kırıklıkları anlatıyor ve siz bu şarkıyı yasaklıyorsunuz. Türkiye bu noktaya gelmemeli. Şarkıların tamamı bizim şarkılarımız. Bir şarkıdan korkan olur mu? Bir türküden korkan olur mu? Adım adım Türkiye'yi 12 Eylül karanlığına sürüklemek istiyorlar. Buradan çıkaracağız Türkiye'yi, birlikte çıkaracağız."" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde: