KHK ile işten atılan öğretmen Nursel Tanrıverdi direnişin 234. Haftasında Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan bir kez daha, "OHAL komisyonu kapatılsın, KHK'LAR iptal edilsin" diye seslendi. 234 haftadır bu alanda işi, ekmeği, onuru için direndiklerini belirten Tanrıverdi 'adalet' çağrısında bulundu.

"BİZİ SİVİL ÖLÜME MAHKUM ETTİLER"

Tanrıverdi'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

"4.5 yıldır OHAL bahanesiyle 140 bin KHK'lı işten atıldı kendileri 4-5 maaş alırken 4.5 yıldır bir tek kuruş maaş almadan bizi sivil ölüme mahkum ettiler. Pasaportlarımız iptal edildi arkadaşlarımız çocuklarıyla öldü. Her gün bir KHK'lının ölüm haberiyle uyanıyoruz. Bir tek bize yasaklanan Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda tutuklamalara, gözaltılara rağmen direnişe devam ediyoruz."

"OKULA GİREMEZSİN YASAKLISIN HOCAM" DENİLDİ

"Bugün 6 Eylül bugün okullar açıldı. Ben bir öğretmenim ben 5 yıldır eğitim öğretim yılında yokum. 17 yıllık bir öğretmeni, 55 binin üzerinde ki öğretmeni ve akademisyeni bir gecede sadece AKP'li olmadığımız için, biat etmediğimiz için kapı dışarı ettiler. İki gün önce çalıştığım, nöbet tuttuğum okula alınmadım bahçede ki bekçi "okula giremezsin hocam yasaklısın."

"BİZ BU ÜLKENİN ONURUYLA YETİŞTİRDİĞİ ÖĞRETMENLERİZ"

"Ben ne yapmışım peki parasız eğitim, sağlık vergide adalet talep etmiştik suçlu isek bunun için suçluyuz. Kimse bize terörist muamelesi yapamaz biz onurumuzla yaşayan insanlarız. Halk düşmanı değiliz, darbeci değiliz, katil değiliz, tacizci değiliz. Biz bu ülkenin onuruyla yetişdirdiği öğretmenleriz, akademisyen, doktor, hemşireleriz alnımız ak bizim. Kimse bizi şununla, bununla suçlayamaz.

"ÇORLU TREN KATLİAMI DAVASI'NA ÇAĞRIDA BULUNDU"

Tanrıverdi yarın yapılacak Çorlu tren katliamı davasına çağrı yaparak eylemini sonlandırdı.