GÜNDEM

KESK’in 48 üyesi beraat etti

Antalya'da valiliğin miting yasağını protesto eden KESK üyesi 48 kişi, haklarında açılan davada beraat etti.

Abone Ol

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu, 29 Mayıs 2016'da düzenlemek istediği miting valilikçe yasaklanmasını protesto eden 48 kişi hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" iddiasıyla açılan davanın duruşması görüldü.  Antalya 18'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan bir kısım KESK'liler ile avukatları hazır bulundu. 

SAVCI CEZA TALEP ETTİ

Savcı, 48 kişinin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçunu işlediğini iddia ederek, cezalandırılmalarını istedi. 

‘YAPTIĞIMIZ SUÇ DEĞİL’

Üzerlerine atılı suçlamaları reddeden KESK'liler, anayasal haklarını kullandıklarını, yaptıklarının suç olmadığını, çocukların geleceği için bu etkinliği yaptıklarını belirterek, beraatlerini talep etti. 

‘TEMEL HAKLARINI KULLANDILAR’

Savcının mütalaasına karşı savunma yapan Avukat Kemal Elban ise, savcının sunduğu mütalaanın siyasi ve muhaliflerin seslerini kısmaya dönük olduğunu söyledi. Avukat Nusret Gürgöz de, AİHM kararları ve anayasadaki ilgili maddelere dikkat çekerek, müvekkillerinin en doğal temel haklarını kullandığını söyledi. Gürgöz, müvekkillerinin beraatini istedi.

48 KİŞİ BERAAT ETTİ

Mahkeme, suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek, 48 kişinin beraatine karar verdi. 

'TALEBİMİZ YARGILANAMAZ'

Duruşmanın ardından bir açıklama yapan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, taleplerinin yargılanamayacağını belirterek, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.