Haber: Fatoş Erdoğan

14 Mayıs seçimlerinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 3. Bölge adayı Kerem Fırtına, "Çözüm istiyorum. Böyle çekinmeden, korkmadan konuların merkezinden uzaklaşmadan tartışılabilsin istiyorum. Türkiye'nin önünde çözülmesi gereken aciliyetle çözülmesi gereken konular var. Yıllardır Kürt meselesi bunların başında. Ana dil, bunların başında. Eşit yurttaşlık. Fırsat eşitliği. Yani demokratik yeni genç bir anayasa için, bu ülkenin geleceği için, sağa yatmış bir parlamentonun çok sayıda Yeşil Sol Parti milletvekiline ihtiyacı var. Çok önemli bir seçime gidiyoruz. İlk turda bitirmek en temel hedefimiz. Bu yüzden ilk öncelikli ricam, talebim, çağrım oy kullanmak üzerine olacak. Oyları nereye kullanacağımızı zaten biliyoruz. Bir tane ağaç var pusulada O ağacın altına basıyoruz mührü" dedi.

Kerem Fırtına

ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİME GİDİYORUZ 

Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayı Kerem Fırtına, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğine vurgu yaparak sandığa gitme çağrısı yaptı. Seçimlere az bir süre kaldığını belirten Fırtına, muhalif seçmenin küskün kalmaya, mesafeli kalmaya, kızgın kalmaya lüksünün olmadığı bir seçime o derece önemli bir seçime gidiyoruz dedi. Bu yüzden bu son günlerde özellikle ilk öncelikli ricam, talebim, çağrım oy kullanmak üzerine olacak diyerek sözlerine devam eden Fırtına şunları söyledi:

"Oyları nereye kullanacağımızı zaten biliyoruz. Bir tane ağaç var pusulada O ağacın altına basıyoruz mührü.

İlk turda bitirmek en temel hedefimiz. Zaten partimizden resmi organlarca da açıklama yapıldı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. O yüzden mecliste parlamentonun bu seçimden sonra dengede kalmasının garantisi Yeşil Sol Parti milletvekili sayısının çokluğuyla ilgili olacak. 

Bu kadar sağa yatmış bir parlamentonun çok sayıda Yeşil Sol Parti milletvekiline ihtiyacı vardır. 

Bu ülkenin geleceği için, yönümüzü demokrasiye, çoğulculuğa döndürmemiz için, Yeşil Sol Parti, ağaçlı logo hayati önem taşımaktadır. Ondan sonra yepyeni bir yolculuğumuz başlayacak."

ÇÖZÜM İSTİYORUM 

Kerem Fırtına, mecliste öncelikli  olarak çözüm istediğini belirterek şunları söyledi:

"Çözüm istiyorum. Böyle çekinmeden, korkmadan konuların merkezinden uzaklaşmadan tartışılabilsin istiyorum. Türkiye'nin önünde çözülmesi gereken aciliyetle çözülmesi gereken konular var. Kürt meselesi bunların başında. Ana dil, bunların başında. Eşit yurttaşlık, fırsat eşitliği yani demokratik yeni genç bir anayasa bizim en öncelikli ve acil ihtiyacımız. Aksi halde her zaman geriye dönüş kapıları açık kalacaktır. Bu tehlike her zaman açık kalacaktır. Sadece bu iktidarı AKP MHP iktidarını devirmek yetmeyecektir. Birinci derecede önemlidir bu fakat yetmeyecektir. Ondan sonra yönümüzün artık Türkiye Cumhuriyeti'nin gençliğinin, insanlarının gündelik hayat etki eden kararlarda söz sahibi olması Yeşil Sol Parti milletvekillerinin çok sayıda mecliste temsiliyetiyle mümkündür."

SANAT SANSÜRE TAKILMADAN, DEVLETİN GÖLGESİ OLMADAN YAPILABİLMELİ

Fırtına, sanatın sansüre takılmadan, devletin gölgesi olmadan yapılabilmesi için sanat emekçilerinin dahil edildiği düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Aslında hiçbir konu birbirinden ayrı değerlendirilmiyor. Yani biz problemlerimizi çözerken o problemlerin muhattaplarını dikkate almadan birtakım revizeler, bir takım yasalar yapıyoruz. Birtakım sistemler kuruyoruz. Tabii ki bunlar işlemiyor. Çünkü bu sektörde sıkıntı çeken sanat emekçilerinin herhangi bir dahili olmuyor bu konulardaki düzenlemelerle ilgili.