Haber: Atakan Asılbay

Hopa-Kemalpaşa halkının kendi emeği, dayanışması ve kolektif üretimi ile örgütlediği sponsorsuz, fonsuz Kemalpaşa Halk Festivali 18 yaşında. Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali, Halkevleri tarafından Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde ilk olarak 2004 yılında kültürel yozlaşmaya, sömürüye ve yoksullaştırma politikalarına karşı, halkın alternatif kültürel etkinliklerini yaratmak, direnişle sanatı buluşturmak amacıyla düzenlemeye başlandı.


 Festival halkın ilerici kültürel değerlerini yaşatırken, Hopa-Kemalpaşa halkı her yıl sorunlarını, taleplerini ve mücadele gündemini festivale taşıdı. Yeri geldi çayda sömürüye son dedi, yeri geldi Karadeniz uşağı Amerikan uşağı olmayacak. Yeri geldi Karadeniz kararmasın-kanser kaderimiz değil etkinliklerine sağlık hakkı kampanyalarına zemin hazırladı festival; yeri geldi Su Hakkı Forumu ile ülkenin dört bir yanında derelerin özgür akması için mücadele edenleri, bilim insanlarını, uzmanları bir araya getirdi. Metin Lokumcu’nun sesi Kazım Koyuncunun notaları çocuklarla buluştu her sene.


Bu yıl 18.cisi 18-19-20 Ağustos’ta yapılacak festivalde ‘’Ferman Çıkarılsa da Umutlarımıza En Güzel Günler Bizimle Gelecek’’ temasıyla düzenlenecek. Festivalde yerel etkinlikler tiyatrolar, köy buluşmalarının yanı sıra her sene festival öncesi yapılan ve festivalde sergilenen çocuk etkinlikleri yer alacak. Festivalde bu yıl tarım ile ilgili sorunlar ve ülke genelinde yaşanan direnişlerinin tartışılacağı 2 ayrı panel düzenlenecek. 

Bu yıl festival sahnesinde Moğollar, Apolas Lermi, Grup Özgürlük, ozan Çoban & Güneş Demir, Borçka Belediyesi Kadın Korosu, Halkevi Çocuk Korosu sahne alacak.
Festival Programı
18 Ağustos
Festival Açılış Yürüyüşü
(Kemalpaşa Halkevi Önü)
Çocuk Şenliği
(Cami Meydanı)
19 Ağustos
Tarım Forumu
(Kemalpaşa Cami Meydanı)

Konserler
(Kemalpaşa Festival Alanı)
Halkevi Çocuk Korosu
Grup Özgürlük
Moğollar
20 Ağustos
Direnişler Forumu(Kemalpaşa Cami Meydanı)
Konserler
(Kemalpaşa Festival Alanı)
Borçka Belediyesi Kadın Korosu
Ozan Çoban & Güneş Demir
Apolas Lermi

WhatsApp Image 2023-08-10 at 12.56.44