Sivas'ta 1,5 yaşındaki "Yulaf" isimli kedi, burun deliklerinin dar olması nedeniyle nefes almakta güçlük çekiyordu. Sahibi Ataberk Dursun, Scottish cinsi kedisi Yulaf'ın bu sorununu çözmek için veteriner hekim İbrahim Özmen'e başvurdu.

Veteriner Özmen, yaptığı muayenede Yulaf'ın burun yapısının dar olduğunu tespit etti ve burun operasyonu yapılmasına karar verdi. Başarılı geçen operasyonun ardından Yulaf, sağlığına kavuştu.

Özmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yulaf'ın burun kanallarını genişlettiklerini belirtti. Medikal sebeplerle bu operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Özmen, "Veteriner tıpta, insan tıbbında olduğu gibi bu tür uygulamalar yapılıyor. Bizim amacımız medikal sebeplerle hayvanların sağlığını korumak" dedi.

Yulaf'ın solunum sıkıntısı şikayetiyle kliniğe getirildiğini anlatan Özmen, "Dar burun yapısından dolayı nefes almakta zorlanıyordu. Eğer bu operasyon yapılmasaydı, sık ve sığ nefes aldığı için kalp, nabız ve dolaşım problemleri yaşayacaktı. Akciğer enfeksiyonlarına yatkınlığı artacak, çabuk yorulacaktı. Bundan sonra hayat kalitesi inşallah daha iyi olacak" diye konuştu.