Haber: Selma Kara

Kayseri'de 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı. Salih Avgın Paşa Ortaokulu önünde toplanan çok sayıda sendika, meslek odası, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilci, miting alanı Mimar Sinan Parkı'na yürüyüş düzenledi.

"ÜRETEN, YAŞATAN VE VAR EDEN YALNIZCA BİZLERİZ"

Burada yapılan basın açıklamasında, ekonomik kriz ve derinleşen yoksulluğa dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Çalışma hakkımızı ortadan kaldıran OHAL uygulamaları ve uygulayanları gidecek, birleşerek biz kazanacağız! Biz tüm sömürülenler, yoksullaşanlar, ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var. Birleşerek değiştireceğiz!

Bugün ülkenin bütün kentlerinde 1 Mayıs’ı bir emek şenliğine , kardeşlik, özgürlük bayramına çevireceğiz.  Davullarımız, zurnalarımız, halaylarımız, zılgıtlarımızla; bayraklarımız, pankartlarımız ve sloganlarımızla alanlardan tüm ülkeye bir işaret fişeği göndereceğiz; özgür, eşit demokratik bir ülkede insanca yaşama özlemimizin işaret fişeğini göndereceğiz. 

Bizler toplumsal kaynakların öncelikle işsizlik ve yoksullukla mücadeleye ayrılmasını istiyoruz!

kayseri (1)

Herkese güvenceli iş, insan onuruna yakışır bir ücret istiyoruz! 

Dilinden, dininden, kimliğinden dolayı kimsenin ötelenmediği, dışlanmadığı bir ülke istiyoruz! 

Grev ve toplu sözleşme hakkımızın anayasal güvenceye kavuşturulmasını istiyoruz!

Eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel kamusal hizmetlerin her düzeyde parasız, erişilebilir ve nitelikli olmasını istiyoruz!

Yolumuz açıktır. Geleceğimiz aydınlıktır. Çünkü bu ülkenin emekçileri, ülkenin gerçek sahipleri  özgür, eşitlikçi, barışcı, demokratik bir Türkiye yaratmaya kararlıdır. Böyle bir ülkeyi sadece bizler yaratabiliriz. Çünkü üreten, yaşatan ve var eden yalnızca bizleriz. 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü hepimize kutlu olsun!”