İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremler sonrası kaybolan çocuklara ilişkin Meclis'e yazılı soru önergesi verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, soru önergesine ilişkin, "Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından yakınlarına ulaşılamayan çocukların hiçbir şekilde üçüncü şahıs, kurum, vakıf gibi yerlere yerleştirilmedi." şeklinde konuştu.

Çocukların vakıflara yerleştirildiğine dair itirafları yalanlayan Göktaş,  "Yakınlarına ulaşılamayan kimliksiz veya kendini ifade edemeyen çocuklar hiçbir şekilde üçüncü şahıs, kurum, dernek, vakıf gibi yerlere yerleştirilmemektedir" dedi.

KAYIP ÇOCUK İDDİA VE İTİRAFLARI

6 Şubat depremlerinin ardından akıbeti bilinmeyen çocukların öldü kabul edilmesine dair kayıp yakınları ve hak savunucularının tepkileri sürüyor.

Bakanlığın kayıp çocuk olmadığına ilişkin açıklamalarını kabul etmeyen ve çocuklarını arayan ebeveynler durumu yalanlıyor.

VAKIF YÖNETİCİSİ İTİRAF ETTİ: YEDİ ÇOCUK BURADA

Antepli dokuz depremzede çocuğun Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait İsmailağa Cemaati'ne yakın bir vakıfa verildiği iddia edildi.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, bahsi geçen vakfın yöneticisine ulaşıldı.

Vakıf yöneticisi, bilgileri doğrulayarak "Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş bizi aradı, 'böyle böyle çocuklar var. Bunlara yer açar mısınız?' dedi. Biz de çocukları aldık. Çocuklara deprem nedeniyle travma geçirdiği için psikolojik destek almış. Biz de bu çocukları bir nevi burada koruma altına aldık. Kursta kalıyorlar. Dokuz tane çocuk var burada. İki tanesi annelerinin yanına gitti. Yedi tanesi burada" dedi. 

20 ÇOCUK İHH VİLASINDA

Evrensel Gazetesi'ne Afet Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi'nden Hatice Kapusuz'un verdiği röportajda "Kayıp çocukların nerede olduğuna dair organ kaçakçılığı, tarikatların kaçırmış olması gibi pek çok iddia ise sürekli yalanlandı. Ancak örneğin Bakanlık tarikatlara teslim edilen çocuklar olduğu iddialarını yalanladıktan hemen sonra 20 depremzede çocuğun İstanbul'da İHH'ye ait bir villaya yerleştirildiği ortaya çıktı." denildi.