Mağaza Market Sendikasına ulaşan A101 işçileri, çıkan kasa açıklarının kendilerine ödetilmeye çalışıldığını söyledi. Yaklaşık 2 aydır kasa defteri sistemindeki tutarsızlıklardan dolayı açıklarla karşılaşıldığı Satış Müdürü ve Bölge Müdürlerinin işçileri hırsızlık yapmakla suçladığı görüldü.

Esenyurt’ta bulunan mağazalardan birinde çıkan 28.000 TL’lik bir kasa açığı araştırılmadan işçilere ödetilmeye çalışılıyor. Mağaza Market Sendikası konuya ilişkin paylaşım yaptı:

“A101 işçileri yılın ilk maaşını göremeden kasa açıklarına ödeyecekler.

Çalışma Bakanlığı'nı bu manzara karşısında seyirci kalmamaya, bu durumun önüne geçmeye çağırıyoruz. Marketlerde denetim yapılmayan her gün işçiler bu ücret kesintileriyle karşı karşıya kalıyor.

Daha önce aynı şekildeki haksızlıkları dile getirmiş ve yetkilileri göreve çağırmıştık. Anlaşılan o ki gerekli denetimler yapılmamış. A101 ve diğer zincir marketler gerekli önlemleri almamış.  İşçileri yalnız zannedenler iyi bilsin ki Mağaza Market-Sen var.

A101 işçilerini Mağaza Market-Sen’e üye olmaya, sorumluların soygun düzenine karşı birliklerini kurmaya davet ediyoruz.”