Haber: Av. Elifsu Dilek Şen
 

YARALARIM BENDEN ÖNCE DE VARDI BEN SADECE ONLARI BEDENİMDE TAŞIMAK İÇİN DOĞMUŞUM”

photo1695551427

Akademisyenler, İlke Şanlıer ve Aydın Çam danışmanlığında olan film Altın Koza’da En İyİ Kurmaca Film Ödülü’nü aldı.

Bir film Adana’lı izleyici tarafından sevilirse tüm memelekette sevilir şiarıyla başlayan festival Karınca’nın Ayak İzleri ile devam etti.

photo1695551270

Sığınmacı ve yerli tarım işçilerinin beraber kaldığı bir çadır kampında, yerel işçilerin sığınmacılara olan öfkesi yoksulluğun da etkisiyle iyice yükselmektedir. Bu öfkeden habersiz olan Barış ve Evin isminde iki çocuk bir gün ortadan kaybolur. Çadırlardaki yerli ve sığınmacı işçiler çocukları aramaya koyulur. Arayış esnasında yerli ve sığınmacı işçiler bir süreliğine de olsa ortak duyguları hissederler. Çocukların arayışı yol boyunca insani değerlerin arayışına dönüşür.

photo1695554815 (1) 


Karıncanın Ayak İzleri - Ümit Güç, 1989 Antakya doğumludur. Çukurova Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümü 4. sınıf öğrencisidir. İlk kısa filmi “Taşköprü’yü Kim Yaptı?” (2018) ve ikinci filmi “Yeryüzü Ayakları” (2020) ile ulusal ve uluslararası festivallerde finalist olarak yarışmış ve ödüller almıştır.

Filmografi:

Taşköprü’yü Kim Yaptı? (2018), Kısa kurmaca, Yönetmen ve Senarist.

Yeryüzü Ayakları (2020), Kısa belgesel, Yönetmen ve Senarist. 

Karıncanın Ayak İzleri (2022), Kısa kurmaca, Yönetmen ve Senarist. 

Suriyeli’lere karşı ırkçılığın yoğunlaştırıldığı dönemlerde çocukların gözünden savaşı ve göçü bir karıncanın sessizliğinde anlatan bir film Karınca’nın ayak izleri.