Karabük Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Çebi’nin, ‘farmakolojik olmayan ağrı kontrol metotlarının gömülü üçüncü molar cerrahisi sonrası etkileri’ çalışmasıyla katıldığı Doktor Club Awards organizasyonunda finale kaldı. Organizasyona üye 84 bini aşkın hekim tarafından yapılacak final oylaması 30 Kasım’da son bulacak.

"SAĞLIK OSCARLARI OLARAK NİTLENDİRİLİYOR"

16 Aralık’ta yapılacak ödül töreninde iki sene üst üste Karabük Üniversitesi’ni temsil edecek olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirten Çebi, şu açıklamayı yaptı:

"Doktor Club Awards bizim sağlık camiasında sağlık Oscarları olarak nitelendirilen bir organizasyon. Bunun dışında bu tipte küresel bir organizasyon yok. Tüm ülke çapındaki başvurular değerlendiriliyor. Bir jüri kategorisinden geçiyor uzun süren bir jüri aşaması var birkaç basamaklı. Ondan sonra 84.000’i aşkın Türkiye’deki hekim bunlar ister diş tabibi olsun ister tıp tabibi olsun ikisini beraber birleştiğinde 84.000 aşkın bir hekim kapasitesi var. Onların oy kullanması ile beraberde finale kalanlar arasından Oscarları kime verecekleri belli oluyor. Dediğim gibi Türkiye’de bunun dışında sağlık için verilen ödüller peyder pey tabi ki oluyor ama Oscar niteliğinde bu şekilde geniş çaplı bir organizasyon başka yok sağlık üstüne.

"HEM BİREYE HEM DEVLETE FAYDALI OLACAK BİR ÇALIŞMAYLA KATILDIM"

Doktor Club Awards’ta bu senede finalist olduk. Geçen sene 2021’de de finale kalmıştım o zaman 3 tane finalist vardı. Bu sene iki tane finalist bırakmış jüriler. İki finalistten birisi de ben oldum. Bu sene yine çalışmaya bu organizasyona katılımda tabi sadece bir çalışmayı baz almıyorlar. Orada farklı bölümler onların tüm değerlendirmeleri giriyor. Bir de referans yayınlardan bir tanesini gösteriyorsunuz. Benim bu seneki organizasyonlara katılım çalışmamdan bir tanesi de bizim çene cerrahisinde en sık yaptığımız ameliyatlar, gömülü 20 yaş dişi ameliyatları. Bu ameliyatlardan sonra hastaların konforunu arttırabilmek için ağrılarını, enfeksiyonunu giderebilmek için ilaçlardan destek alırlar. Günümüzde de ilaç kullanımının sıklıkla olduğunu biliyoruz. Bunların yan etkilerini de biliyoruz. Mali bütçelere de dezavantajlarını da biliyoruz. Bunu elimine edebilmemiz için çene cerrahisinde çok fazla kullanılmayan ilaç dışı ağrıyı kontrol edecek cihazları ameliyat yaptığımız hastalardan sonra değerlendirdim. Son derece etkili olduğunu gördük. Bu çalışmayla başvurdum. Tabi bu çalışma hem bireyin kendi ekonomik bütçesine hem de ülkenin bütçesine faydalı olacak bir çalışma. Çünkü ilaçlardan faydalanmıyorsunuz ve aynı zamanda da ilaçların nasıl etkileri olduğu gibi bazen yan etkileri de olabiliyor insan bünyesine, bu yan etkileri de elimine etmiş olabiliyorsunuz ve bu çalışma finale bırakılmaya değer kazanmış."

ÖDÜL TÖRENİ 16 ARALIK'TA

Taylan Çebi, oylamanın başladığını belirterek "2-3 gün önce belirlendi finalistler. 30 Kasım’da oylama sona erecek. 16 Aralık’ta da ödül töreni olacak. Organizasyon çoğunlukla İstanbul’da oluyor, pandemi sebebi ile geçtiğimiz senelerde online yapılmıştı ama artık pandeminin lügatımızından kalkmasıyla İstanbul’da olur diye düşünüyorum" dedi. Çebi, "Rakibim ortodontist bir arkadaşım, aynı zamanda genetikte yan dal yapıyor bildiğim kadarıyla. Buralara geldiyse o da hak eden bir insandır. İyi olan kazansın diyoruz ama iki sene finalist olmakla beraber Oscar’ın Karabük’e gelmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.