Karabağlar Belediyesi, yeni yıl öncesi bünyesindeki KARBEL A.Ş.’de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, çalışanların hesabına 5’er bin lira yatırdı. 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2023'e yılına bir gün kala Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi'ndeki çalışanların yeni yılını kutladı. Buluşmada, işçilerin yanı sıra başkan yardımcıları ve Belediye İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan da yer aldı. Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı 2023'e yılına girilmesine sayılı saatler kaldığını belirten Başkan Selvitopu, “Bu anlamlı yılda hepinize, aileniz, dostlarınız ve sevdiklerinizle birlikte sevgi, saygı, hoşgörü ve barış içinde, sağlıklı günler geçirmenizi diliyorum” dedi.

KARBEL çalışanlarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, işçilerin yeni yılı buruk karşılamaması için hesaplarına 5’er bin lira avans yatırdıklarını belirten Selvitopu, şöyle konuştu:

“Sonuçta toplu iş sözleşmesini bir şekilde bağıtlayacağız. Ancak sizin derdiniz bizim derdimiz arkadaşlar. Hiçbir çalışanımızın yeni yıla boynu bükük girmesini istemeyiz. İdare olarak kişi başı 5’er bin liralık avanslar hesaplara yattı. Hukuksal, bürokratik nedenlerle daha fazlasını veremedik. Bu bakış açısı ve anlayışla toplu iş sözleşmesi görüşmelerini de en kısa sürede sonlandırma gayretindeyiz.”

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizinin alt gelir gruplarındaki her kesimi derinden etkilediğini hatırlatan Selvitopu, “Enflasyon durdurulamadığı sürece her türlü maaş artışı yetersiz kalıyor” diye konuştu.