CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sosyal medyada yaptığı çeşitli paylaşımlar gerekçe gösterilerek verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezası, AKP'nin büyük fark yiyerek kaybettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin birinci yıl dönümünde onandı.

Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından onandı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na "silahlı terör örgütü propagandası yapmak, Kamu görevlisine hakaret, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" iddialarından İstanbul 37 . Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezası onandı. AKP'nin büyük fark yiyerek kaybettiği ve Ekrem İmamoğlu'nun Belediye Başkanı seçildiği 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin birinci yıl dönümüne denk gelen bu onama kararı Yargıtay’a temyiz yolu açık olmak üzere verildi. Canan Kaftancıoğlu haber duyulduktan kısa süre sonra Ekrem İmamoğlu'yla birlikte çektirdiği fotoğrafın, #HerşeyÇokGüzelOlacak ve #1YılÖnceBugün etiketiyle yayınlandığı tweeti paylaştı. https://twitter.com/canan_kaftanci/status/1275443421453250567?s=12 Kararın duyulması üzerine yurttaşlar sosyal medyada Kaftancıoğlu'yla dayanışma mesajları atmaya başladı ve #CananKaftancıoğlu etiketi kısa süre içinde TT'de ilk sıralara yükseldi.

İMAMOĞLU'NDAN DESTEK: "ADALET ARAYIŞIMIZ HEP SÜRECEK"

Twitter hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, Kaftancıoğlu'nun karar sonrası paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: "23 Haziran, İstanbulluların adaletten yana tarihe bıraktıkları bir izdi. Hukuksuzluğa karşı mücadelemiz, adalet arayışımız hep sürecek. Her şey çok güzel olacak, çok güzel olacak" https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1275448295754588160?s=20