Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 10 yıldır balıkçılık yapan Ali Yanıt, kilosu 100-120 lira olan balıklara talep olmayınca 20 liralık balıkları satmaya başladı. Yanıt, "Geçen hafta 100-120 liraya balık vardı. Adam diyor '1 tane ver kardeş'. 1 tane, tek 1 tane bir balık zaten tutuyor 60 lira, 70 lira. Onu artık çoruyla çocuğuyla bölüşerek yiyordur, ne yapsın? Bekliyoruz vatandaşları artık bakacağız, deneyeceğiz biraz da böyle deneyeceğiz" dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 10 yıldır semt pazarlarında balık satan Ali Yanıt, kilosunu 100-120 liraya sattığı balığa talep olmaması üzerine balıkların çöpe gitmemesi için kilosu 20 lira olan balıkları satmaya başladı. Vatandaşın fiyatı yüksek olan balığı almadığını belirten Yanıt, şöyle konuştu:

"ALAMIYORLAR, BAKIYORLAR, FİYATI SORAN GİDİYOR"

"10 senedir balık işi yapıyorum. Bu haftalarda balık kırık gidiyor. Çeşit getiriyorum 15 çeşit, 20 çeşit balık getiriyorum herkesin bulabileceği ama gitmiyor, elimizde kalıyor bu sefer atıyoruz çöpe. Ne yaptım bu sefer uygun balıklardan getirdim kilosu 20 liraya, 40 liraya. Yine var 15-20 çeşit balık ama hep uygun balıklardan, tutup da 100 liralık, 150 liralık balık getiremedik, niye? Alan yok, satan yok. Halk tanısın bundan sonra pazarda uygun balık. Alamıyor, bakıyorlar fiyatı soran gidiyor, soran gidiyor. Tabi biz de soran gitmesin vatandaş bir balık yesin diye uygun balıklardan getirdik. Bunlar kötü mü değil, sadece piyasaya sürmediğimiz, çoğunluk kullanmadığımız balıkları artık süreceğiz yapacak bir şey yok.

"1 BALIK ALAN MÜŞTERİLERİMİZ OLUYOR"

Şimdi adam kilosu 100 liralık balığı 3 kilo alamıyor tabi, ya yarım kilo istiyor ya 1 kilo istiyor. Ama şimdi kilosu 20 liralık balığı adam gelir der ki kardeş 5 kilo ver, çoruyla çocuğuyla rahat bir şekilde yer. Geçen hafta 100-120 liraya balık vardı. Adam diyor '1 tane ver kardeş'. 1 tane, tek 1 tane bir balık zaten tutuyor 60 lira, 70 lira. Onu artık çoruyla çocuğuyla bölüşerek yiyordur, ne yapsın? Bekliyoruz vatandaşları artık bakacağız, deneyeceğiz biraz da böyle deneyeceğiz."