Gürgentepe Belediye Başkan Adayı Cemil Coşkun, kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik projesini kadınlara anlatarak görüşlerini aldığını belirtti. Coşkun görüşmelerini değerlendirirken, "Gürgentepe'de ekonomik sıkıntı, işsizlik, üretici köylü sorunu büyük.  Üretimin her alanında olan ve üreten kadınlarımız daha da mahrum. Bunu sonlandırmak için görev ve sorumluluk alacağız. Bu nedenle ilk işlerinizde biri de "kadın emeği kooperatifi" kurmaktır. “dedi.

Emek değerlidir


“Emek verenler haklarını almalı.” diyen Coşkun, "Gürgentepe'de üretken emekçi kadınlarımız için kooperatif kurarak ürettiklerini değerinde pazarlama olanağını sağlayacağız. Ordu'daki kooperatiflere sınırlı kalmayan Türkiye'nin tüm kadın kooperatiflerine dayanışma içinde olunacak ve ürünlerin il dışında da tüketilmesini sağlayacağız. Böylece kadınlar arasındaki işsizliğini en aza indirmiş olacağız. Kooperatif, kolektif bir iradenin ortaya çıkmasını sağlayacak ki bu belediye yönetimine katılmalarının aracı da olacaktır. " dedi.

Ortak irade yaşam biçimimiz


Gürgentepe Belediye Başkan Adayı Cemil Coşkun, “Kişi olarak kamu emekçileri sendika mücadelesinden gelen biriyim. Bu nedenle dayanışmanın, yan yana gelmenin ne demek olduğunu kendi sendikal sürecimde de kazanımlarını gördüm. Bu nedenle ortak iradeyi ve dayanışmayı kadınların hakları için de öne çıkarmak istiyorum. Gürgentepe’de değişim ve gelişimi kadınların ayakları üzerinde durmasını sağlayarak başlayacağız.” dedi.